Sint bij de mini’s

Vrijdag 27 november is het dan zover. Sint en zijn Pieten komen op bezoek bij de mini’s van Alterno. Ruim op tijd voor de deuren open gaan, staan de kinderen al voor de deur. Ruim 140 mini’s zijn er helemaal klaar voor en vol verwachting klopt menig hart. Als de papa’s en mama’s weg zijn, kan het feest beginnen. Eerst spelletjes voor de jongsten en wedstrijdjes voor de oudere mini’s. Pieten technieken worden voluit geoefend: pakjes gooien en vangen, klimmen en glijden, zaklopen en nog veel meer. In de keuken draaien de ouders overuren, want al die mondjes krijgen honger van zo hard werken. De broodjes worst en frikandel vliegen over de bar en verdwijnen als sneeuw voor de zon. De tijd vliegt, maar zou Sint nog wel komen?

Gelukkig daar zijn de eerste pieten, maar waar blijft Sint? De BSO-ruimte zit vol met mini’s die vol verwachting en uit volle borst Sint welkom heten. Sint heeft zijn grote boek bij zich. En alle teams komen aan de beurt. Pepernoten en schuimpjes vliegen in het rond en worden volop gegeten. En geen sinterklaas zonder liedjes, dus ‘Piet ging uit fietsen’, ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en nog veel meer klassiekers worden vol overtuiging en zo hard mogelijk gezongen. Volgens Sint is Erik verliefd, maar hoe dat nu precies zit? Sint vergeet ook de vele trainers/coaches niet die achterin zitten en zet ze even in het zonnetje.

Dan is het alweer tijd voor de Pietendisco. De kleine gymzaal is intussen omgetoverd tot een heuse disco. En dat de mini’s van Alterno een ijzersterke conditie hebben, laten ze nu zien. Vol vuur en inzet wordt er gesprongen, gedanst, de polonaise gelopen en gewoon lekker gek gedaan. Ook Sint en zijn Pieten gaan nog even met de voetjes van de vloer. Rond half acht komen de eerste ouders binnen. Het zit er alweer op. Erik bedankt de organisatoren, Eline en Wendy, voor het schitterende Sinterklaasfeest. En tot slot krijgen we nog de videofilm van het minikamp van afgelopen zomer te zien. Bij de uitgang krijgen alle kinderen hun langverwachte cadeautje. En intussen….  worden de gymzalen en de BSO-ruimte weer met vereende krachten opgeruimd en geveegd.

Minicommissie en alle helpers namens de mini’s en hun ouders weer ontzettend bedankt voor jullie inzet en voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest! Tot volgend jaar! (PH)

Voor foto’s van de Sintviering: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 november 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *