Sfeer wel goed bij Dames 2

Over de enerverende wedstrijd van vorige week is de hele week nog uitgebreid nagepraat. Brief en video zijn richting Nevobo gegaan, maar ook op het geschreven stukje van vorige week kwam veel commentaar. Commentaren over arbitrage en spelregels in de top- en eredivisie waren prima. Dat was ook ons doel. De opmerkingen over speelsters van Voltena vinden wij als dames 2 dan ook niet op z’n plaats. Het gaat ons niet over de meiden en het team, die kunnen gewoon goed volleyballen.
Daarentegen voelde onze eigen spelverdeelster Barbara zich toch ook wel enigszins teleurgesteld door de filmpjes op facebook waarin haar bovenhandse techniek te zien was… wie wil er nou nog met haar beachvolleyballen 😉 !??!

En door… want de competitie bestaat uit 12 teams en de volgende tegenstander liet gisteren alweer op zich wachten.
VCN uit Capelle aan den IJssel. Om 13.45 verzamelden we in de kantine van VCN. Rustig even een broodje eten en een lekker bij elkaar gekocht hart-onder-de-riem-steek-tasje aan Nicole overhandigen.

In de eerste set hebben een voorsprong gehad van 4 punten. Helaas raakten we die al snel kwijt door een goede serviceserie van VCN. We kwamen niet lekker in ons spel en VCN wandelde rustig door naar de overwinning in de eerste set.

In set twee en drie gebeurde eigenlijk weinig anders. We hebben het VCN niet moeilijk weten te maken. We maakten zelf teveel fouten, stopten acties in de verdediging en moeten echt nog leren dat je niet speelt voor jezelf maar dat je samenwerkt om de overwinning binnen te slepen. Het is niet erg als je een foutje maakt, maar dan wel met lef en overtuiging en schreeuw je teamgenoot naar de bal want misschien kan zij je foutje wel herstellen.
Misschien inherent aan een jong en vrijwel nieuw team, maar dit zal wel een speerpunt moeten worden op trainingen en in de volgende wedstrijden.
Maar dat we de competitie nog in moeten groeien weten we. Kan me herinneren dat de start van vorig seizoen niet heel anders was.

Goed, genoeg weer op mee verder te gaan en dat vinden wij alleen maar leuk! Zou ook jammer zijn om alles te winnen en niets te leren 😉

Gelukkig zit het met de sfeer in het team en het plezier dingen samen te doen wel goed, want na de wedstrijd wachtte de MC Donalds ons al op.
Gezellig met het hele team, dat maakt toch veel goed. Het ’team zijn’ zit er dus zeker in. Ook een fijne constatering.

Volgende week spelen we weer uit. Ditmaal in Huizen tegen good old Ali Moghadassian. Laten we hopen dat we dan wel wat punten meenemen naar Apeldoorn, want helemaal zielig onderaan past ons ook niet.
Mocht je niks te doen hebben en het is weer van dat heerlijk herfstige weer, schroom dan niet en spring in je auto. 15.30 uur Huizen it is!

Groeten Dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 september 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *