Senioren: Geen promotie en degradatie

Deze week zijn er door het Bondsbestuur van de Nevobo besluiten genomen rondom de competitie seizoen 2021-2022. Eerder werd al aangegeven dat er geen PD-wedstrijden zouden plaatsvinden om zo ruimte te maken voor het uitspelen van de competitie. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk wedstrijden plaats konden vinden is er ook voor gekozen de invalbepalingen te versoepelen. Echter heeft dit niet geleid tot waar de Nevobo op gehoopt had.

Hoge besmettingsaantallen van invloed op competitie
De impact van corona op het uitspelen van de competitie blijkt te groot. Te veel wedstrijden vallen uit waardoor de kans op oneerlijke competitie alsmaar toeneemt. Zo zijn er teams die alles willen spelen om degradatie te voorkomen, zijn er teams die noodgedwongen gebruik moeten maken van spelers buiten het team, met als mogelijk gevolg een vergrote kans op degradatie, en zijn er teams die op basis van quotiënt op promoveren staan en daardoor de mogelijkheid hebben om misbruik te maken van de huidige coronasituatie.

Uiteraard is bovenstaande in de meeste gevallen niet van toepassing, maar wil de Nevobo er alles aan doen om een oneerlijke competitie uit te sluiten.

Plezier en onderlinge binding staat voorop
Om oneerlijke competitie tegen te gaan, heeft de Nevobo onderstaande keuzes gemaakt met betrekking tot de senioren- en de jeugdcompetities voor seizoen 2021-2022.

Seniorencompetities

  • Er vindt geen promotie of degradatie plaats.
  • Er worden geen kampioenen bepaald.
  • Er wordt wel een eindstand opgemaakt op basis van quotiënt voor opvulling competities seizoen 2022-2023 in geval van terugtrekkingen

.Jeugdcompetities

  • Er wordt wel een eindstand opgemaakt op basis van quotiënt.
  • Er worden wel kampioenen bepaald. Dit is ook van belang voor afvaardiging A-, B- en C-jeugd naar de nationale gesloten clubkampioenschappen.
  • Er worden wel kampioenen bepaald bij de CMV-jeugd. Er is echter geen sprake van afvaardiging naar de nationale gesloten clubkampioenschappen. Hiervoor wordt een alternatief opgezet waarover later nog meer informatie zal worden gegeven.

De bond begrijpt dat dit voor een aantal teams nadelige gevolgen heeft, maar daartegenover staat dat er nog meer teams zijn die nog grotere nadelige gevolgen ervaren als de competities wel worden uitgespeeld. Daarom zijn zij tot dit besluit gekomen en stelt de Nevobo het plezier in volleybal en de onderlinge binding voorop.

Vervolg competitie
De einddatum van het spelen van competitie blijft voor zowel de senioren als de jeugd staan. Hiermee wil de Nevobo ervoor zorgen dat dit seizoen zoveel mogelijk genoten kan worden van volleybal. Echter is het belang van verplaatsen van wedstrijden van senioren nu minder groot.

Bron: Nevobo.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 maart 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *