Selina van mini naar NCCA

Selina Merfol, speelster die bij Alterno vanaf de mini’s alle jeugdteams heeft doorlopen tot en met de senioren, maakte in januari een opmerkelijke transfer. Zij stapte in de competitie in de verenigde staten over van de NAIA (vergelijkbaar met de topdivisie in Nederland) naar de NCAA 1, de hoogste nationale competitie in de USA. Hieronder haar verhaal. (JM).

Twee jaar lang heb ik voor Columbia College “Cougars” gespeeld in de NAIA competitie. Dit is een van de betere competities in Amerika en is vergelijkbaar met de Nederlands Top/Eredivisie. 
Mijn eerste jaar spelende met Columbia zijn we gestrand in de eerste ronde van het nationaal kampioenschap. Het was toen duidelijk dat we flink aan de bak moesten. Het jaar daarop waren we een heel ander team en we eindigden dat jaar jammer genoeg tweede op het nationaal kampioenschap.

Dat voelde op dat moment als een teleurstelling, omdat je natuurlijk het kampioenschap verliezend afsluit, maar nu terugkijkend was het zeker een gave ervaring om voor zoveel mensen en op de nationale televisie de finale te mogen spelen.  Na het kampioenschap begonnen de kriebels weer op te komen om hogerop te spelen. Ik besloot om mijn contract met Columbia niet te verlengen en om verder te gaan zoeken. Diverse scholen hadden mij al benaderd. 

Begin januari kwam ik in contact met Temple University in Philadelphia. Een school die uitkomt in NCAA Divisie 1, de hoogste competitie in Amerika en die graag met mij zou willen skypen over opties. In het begin was ik erg nerveus om met hun te praten want het voelde te mooi om waar te zijn. Het gesprek ging heel goed en ik had meteen een klik met mijn drie coaches. Gelukkig was de klik wederzijds en deden ze me tijdens het gesprek gelijk een aanbod, een volledige beurs plus een maandelijkse bonus. Ze gaven me een paar dagen om een beslissing te nemen, maar ik stuurde de volgende dag al dat het mij een genoegen was om te studeren en te volleyballen voor Temple University “Owls”.

Als ik er eventjes bij stil sta had ik dit nooit durven dromen. Van een mini bij VV Alterno naar een spelverdeler in Philadelphia, Pennsylvania NCAA division 1.

Selina.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 27 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties