Selectie dames 1

Persbericht: Staf en selectie krijgen vorm. Het management van Dros-Alterno is tot overeenstemming gekomen met de eerste speelsters. De onlangs aangestelde, kersverse trainer William Klaver, kan het komende seizoen in ieder geval rekenen op Lisa Nobel, Kirsten Bröring, Yvet Visser en Daphne Broekhuis.

Alle vier de speelsters beginnen aan hun tweede seizoen in de hoofdmacht van de eredivisionist. Broekhuis werd begin van dit seizoen, door de naar België vertrokken Eric Meijer, vanuit het tweede team meegenomen naar de eerste selectie. Datzelfde gold voor Yvet Visser. Nobel en Bröring kwamen van respectievelijk Talent Team en Inter Rijswijk over naar Apeldoorn.

Yvet Visser zegt over haar verlenging: “Ik blijf hier nog een jaar, omdat ik hier door het vele trainen nog veel mogelijkheden heb om door te groeien. Waar kan dat beter dan bij je eigen club waar je bent opgegroeid”. Soortgelijke woorden komen ook van Kirsten Bröring: “Ik blijf nog een jaar bij Alterno, omdat ik hier de kans krijg om veel uren te maken en om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is er een fijne sfeer en heb ik het hier erg naar m’n zin.”

De technische staf is inmiddels nagenoeg compleet. Er wordt alleen nog gezocht naar een extra assistent trainer.  Frans Schaffer, afgelopen jaar assistent trainer, zal dat ook komend seizoen zijn. Daarnaast blijft Vincenzo Valenti de krachttraining voor zijn rekening nemen. Scout is evenals vorig seizoen Rick van Andel. Het management van Dames 1 is gewijzigd. Alex Vlessert is gestopt. In zijn plaats zullen Eline Konijnenberg en Claudia Cornelies de functie van teammanager overnemen. Claudia Cornelies behoud tevens haar rol als sportmasseur. Eric Meijer blijft een bijdrage leveren aan Alterno en onder andere één avondtraining van Dames 1 verzorgen.

William Klaver: “We willen graag verder bouwen met programma, staf en team. Met de stabiliteit in de staf zorgen we ervoor dat Alterno een uitstekende plek blijft om je als speelster te ontwikkelen. Om komend seizoen tot prestaties te komen is het essentieel dat de kern van het team vergelijkbaar is met afgelopen seizoen en dit eerste kwartet speelsters is daarin een mooie stap.”

Met een aantal speelsters wordt nog gesproken. Het management van Dames 1 verwacht binnenkort meer over de selectie bekend te kunnen maken.

Einde persbericht

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *