Selectie Dames 1 is rond

Wilfried Groothuis heeft de selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De hoofdtrainer begint aan zijn derde jaar bij Alterno met een ongewijzigde staf, Frans Schäffer is ook komend seizoen weer de vertrouwde assistent.

De selectie is grotendeels intact gebleven met veel bekende gezichten. De blijvers: Marloes Zinnemers (37) en Imre Schuitemaker op de middenpositie, spelverdeelster Britt van der Weij en libero Sophie Posthumus. Ook aanvalsters Britt Rossler 19), Gina Valenti (23), Noa de Bruin 21), en Silke Schuitemaker (25) knopen er weer een seizoen aan vast.

Nieuwkomers

De selectie wordt aangevuld met speelsters uit de eigen jeugdopleiding, dit volledig in overeenstemming met de door de vereniging in 2020 ingeslagen weg, iets waar Groothuis blij mee is: ,,We streven naar een herkenbaar eerste team met zoveel mogelijk speelsters die vanuit de eigen jeugdopleiding komen. Het is mooi dat dit nu ook gebeurt.”

We streven naar een herkenbaar eerste team met zoveel mogelijk speelsters vanuit de eigen jeugdopleiding

Wilfried Groothuis

De vier nieuwelingen zijn: spelverdeelster Floor Schäffer (16) die vorig seizoen nog in het derde team speelde, libero Veerle Buchwald (17) en passer/loper Loïs Valenti (21) die over komen van het tweede team en Rachel Burggraaf (19) van dames vier.

Groothuis is afgelopen maandag met de nieuwe selectie begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 mei 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *