De rust van Dames 8

Dames 8 is dit seizoen wat anders het seizoen begonnen dan anders… Waar wij normaal met een nagenoeg voltallig team aan de kant van het veld staan, hebben wij dit jaar wat krapte in het aantal wissels. Niet omdat de TC ons niet goed heeft ingedeeld hoor, maar een aantal speelsters kunnen helaas (nog) niet mee doen. Zo zijn Ellen en Vera in september bevallen en zitten ze allebei nog op een roze wolk en zijn er wat blessures, ja en dan houd je nog ‘maar’ zeven speelsters over.

Afgelopen zaterdag was onze vierde wedstrijd van het seizoen, tegen WSV D1. Laurens had vandaag een verhuisdag, dus deze keer nam ik het coachen over. De eerste set begon erg onrustig, de posities werden niet goed ingenomen en er werd wat traag gereageerd. Na de time-out werd getracht de rust terug te vinden. Al snel werd ook weer wat overtuigingskracht gevonden, nadat Jamie een moeilijke bal nog wist te reden. Na een mooie service-reeks van Inge B, was de afstand tot WSV flink ingekort. De meiden knokten hard, maar WSV had de smaak te pakken en maakte de set af (25-21).

De tweede set leek de winst van WSV in de hoofden te zijn gaan zitten. Eigenlijk ging alles net niet goed en dan met name de service. Het was zoeken in het veld, waar WSV duidelijk gebruik van maakte. De meiden leken zelfs wat vermoeid te raken. WSV ging steeds meer geluid maken en de meiden zakten nog wat in. Toen de tribune werd gevuld met onze teamgenootjes + baby’s leek het tij wat te keren. De aanval ging beter en de rust keerde weer wat meer terug. De set was niet meer te winnen, maar deze omslag was van groot belang (25-18).

De derde set was het net of ik naar een totaal andere wedstrijd zat te kijken. Alles liep hoe het zou moeten lopen en de meiden lieten WSV zien wat wij als team waard zijn. Aan de kant van WSV kwamen steeds meer frustraties en daar maakten wij dankbaar gebruik van. Marrit wist de ballen strak rechtdoor neer te leggen, waar de libero van WSV veel moeite mee had. Op midden waren veel kansen die Leonie met haar set-ups goed benutte. Al snel hadden wij een grote voorsprong en konden we de set binnenhalen (18-25).

De vierde set hadden we de ‘flow’ nog te pakken, maar waren bij WSV de zinnen op de winst gezet. Om te kunnen winnen moest alles op alles worden gezet, maar zeker de rust worden behouden. De communicatie liep beter en er werden zelfs (succesvolle) driemeters gegeven. Inge tB wist de ballen mooi te prikken en Jiska blockte verschillende ballen af. Het was hard werken, maar de vijfde set was binnen handbereik. Toen zelfs de tellers zich met de ‘in of uit vraag’ gingen bemoeien (wat in ons voordeel was) was het al snel besloten, er kwam een vijfde set (20-25).

De vijfde set begon weer erg rommelig. Veel domme foutjes zorgden al snel voor een achterstand. Gelukkig konden de meiden al snel de ‘flow’ weer oppakken. Door goede servicedruk en te gaan voor alle ballen, was nog voor de kantwissel het scorebord in ons voordeel. Toen de laatste twee punten besloten moesten worden, kreeg Melissa een behoorlijke druk opgelegd. Zij werd in het veld gewisseld, zodat wat extra servicedruk gelegd kon worden. Rustig ademhalen en dan een loeiharde slinger aan de bal geven én met succes: de veertien punten waren behaald! Nog eenmaal kijken, richten en de trekker overhalen… YES ook deze set was voor ons! (13-15).

Een knap resultaat na zo’n begin van de wedstrijd waarin veel fout ging. Rust was zaterdag het codewoord om weer terug te komen in de wedstrijd en WSV te tonen wat wij kunnen bieden, echt super goed gedaan meiden!
Na de wedstrijd was het tijd voor taart met roze muisjes. ’s Avonds hebben we met een groot deel van het team de overwinning nog met een etentje en een dansje in de stad gevierd. Op naar onze volgende wedstrijd: aanstaande zaterdag om half 7 in de Alternohal!