Revanche op Torpedo voor Dames 11

Zaterdag 18 maart stond de revanche wedstrijd tegen Torpedo op het programma voor Alterno dames 11. Om 15.30 uur verzamelden we met ons team omgekleed in de kantine van de Alternohal.

Voorafgaand aan onze wedstrijd speelden dames 10 hun wedstrijd tegen Avior. Na eerst een stuk van deze wedstrijd gekeken te hebben begon om 16.00 uur onze voorbereiding. Aangezien onze tegenstander nog niet aanwezig was, zijn wij ter voorbereiding op onze wedstrijd een rondo’tje gaan doen om de sfeer er alvast in te krijgen.

Nadat we ingespeeld hadden begon onze wedstrijd om 16.30 uur. De tribunes stroomden langzaam aan vol. Aanvankelijk was Torpedo de nummer 2 en wij de nummer 4 van de competitie, dit betekent op voorhand een spannende pot.

We begonnen de eerste set redelijk gelijk aan Torpedo. Pas halverwege de eerste set hadden wij de boel op de rit en waren wij op elkaar ingespeeld. Dit bleek ook wel omdat wij vanaf dat moment iets afstand konden nemen van onze tegenstander. Tot het einde van de set bleef het spannend en ging het gelijk op, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind en wonnen de set met 25-22.

De tweede set starten we in dezelfde formatie. Vanaf punt 1 hebben we gelijk de leiding genomen en liepen we uit naar een 8-1 voorsprong. Alles ging voorspoedig en liep goed aan onze zijde. De passing was op orde, speelverdeling kon het spel goed verdelen, en er werden mooie harde ballen binnen geslagen. Doordat we de voorsprong niet meer uit handen gaven, was er de mogelijkheid om aan het einde van de set wat door te wisselen. Deze set resulteerde in een 25-19 overwinning.

De derde set begon wat moeizaam. Er is inmiddels wat door gewisseld en dit had uitwerking op het team. We moesten even aan elkaar wennen. Helaas ging deze set sneller voorbij dan wij wilden, ondanks de vele wissels hebben we deze set helaas niet weten te winnen. Zonder al te veel in detail te treden over deze set uitslag gaan we snel verder naar set 4.

Na een korte toespraak van de coach te hebben gehad , hadden we de neuzen weer in dezelfde richting staan. We hadden onszelf voorgenomen om onze gasten uit Hoenderloo niet nog een punt cadeau te doen en dus vier punten in Apeldoorn te houden. Vanaf het begin van set vier zijn wij eigenlijk geen moment in de problemen gekomen. Door een hoge service druk , een goede sfeer , en hard voor elkaar willen werken was een overwinning in de laatste set het resultaat 25-15.

Om deze overwinning te vieren op de nummer twee, hebben we met het team nog gezellig wat gegeten en gedronken in de kantine die al langzaam volstroomde met alle teams die terug kwamen van de open club.

Aankomende zaterdag 25 maart staat de uitwedstrijd in Brummen tegen Bruvoc dames 5 voor ons op het programma om 17.00 uur. Wij gaan ons uiterste best doen om de volle 5 punten weer mee te nemen naar Apeldoorn.

Groetjes Nienke ( 10)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 maart 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *