Revanche in eigen huis

Na de winst op Regio Zwolle in de beker, ging zaterdag 8 december de tweede helft van de competitie voor ons van start in de Alternohal. Apollo kwam dit keer bij ons op bezoek. De vorige keer verloren we met 3-1 in Borne, dus wilden we dan ook maar al te graag revanche in eigen huis.

In de eerste set ging het gelijk op en werd er om en om gescoord. Bij een score van 11-11 begon Apollo meer te scoren, wat leidde tot een stand van 16-11. We moesten hard werken en toonden meer vechtlust. Ons eigen publiek steunde ons en liet ook meer van zich horen. Het werd een echte wedstrijd. We kwamen in een flow en bij tot een stand van 22-22, vervolgens een voorsprong van 23-22 en weer een gelijke stand van 23-23. Een killblock van Romy zorgde voor setpoint bij een stand van 24-23, maar na een foute serve stond het weer gelijk. 24-24. Van beide teams bleef er gevochten worden, maar via een mooie score op achterover van Gina en een killblock van Laura op het tweede setpoint wonnen we de eerste set met 26-24.

Vol goede moed wisselden we van kant en begonnen we aan de tweede set. We speelden sterk en kwamen via aanvallende scores, twee aces van Caya en vervolgens een ace van Romy op een voorsprong van 6-2. Ook Apollo begon goed te serveren. We konden onze voorsprong niet behouden en kwamen op een achterstand van 9-12. Vervolgens kwamen we weer toe aan aanval en Apollo ging fouten maken. Dit zorgde voor een voorsprong van 15-14. Vervolgens liep het gelijk op tot een stand van 19-19. Een paar fouten van ons zorgden voor 19-21. Via een ace van Romy kwamen we weer bij. 21-21. Een duoblok zorgde voor 22-21, maar een foute serve van ons liet 22-22 op het scorebord zien. Apollo kwam bij 22-24 op setpoint, maar een aanval van Lisa zorgde nog voor 23-24. Uiteindelijk wist Apollo te scoren en verloren we de set met 23-25.

Het stond nu dus 1-1 in sets. Dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren was te zien. In de derde set ging het dan ook weer gelijk op. Beide teams serveerden sterk en al snel stond het 7-7. Vervolgens werden er lange rally’s gespeeld en was er mooi volleybal te zien. 11-11. We gingen onnodige fouten maken. Hierdoor kwam Apollo op een voorsprong van 12-17. We pakten nog een paar punten, maar Apollo ook. 15-19. We wisten het gat niet meer te dichten en Apollo liep verder uit. We verloren de set met 15-25.

Ondertussen stond het 1-2 in sets. We haalden er alles uit om deze set te pakken. In de vierde set begonnen we dan ook goed. In no time stond het 7-4, 9-6 en via mooie aanvallende scores 11-8. Bij een stand van 14-9 viel de wedstrijd in de Alternohal een tijdje stil vanwege een knieblessure aan de kant van Apollo. Na een applaus klonk het fluitsignaal weer om verder te spelen. Een aanval van Moniek zorgde voor 15-9. Wij bleven scoren en Apollo maakten fouten, waardoor we flink konden uitlopen. Bij een stand van 24-11 stonden we op setpoint. Via een aanval van Laura werd de winst van de vierde set voor ons bevestigd.

De winst van de vierde set betekende een 5-setter. Beide teams konden de punten goed gebruiken en wilden maar al te graag winnen. Er stonden dan ook gefocuste blikken langs de zijlijn voor de start van de vijfde set.

De vijfde en beslissende set begon. Er werden om en om punten gemaakt en het publiek van beide teams lieten van zich horen. Het stond 6-6. Na al eerder aan beide kanten genomen foute beslissingen van de scheids, kwam er van beide teams nog meer vechtlust. Apollo liep twee punten uit, maar we kwamen weer bij. 8-8. Er werd hard gewerkt en we scoorden mooie punten, maar een paar foute services aan onze kant zorgde weer voor een gelijke stand. 11-11. Apollo scoorde, maar wij ook. 12-12. Het was spannend. Apollo maakte twee aanvallende fouten, dus stonden we bij een stand van 14-12 op matchpoint. Ons publiek ging staan voor het laatste punt dat nog nodig was voor winst. Een mooie pass, goede set en keiharde aanval van Moniek op achterover zorgde voor 15-12 op het scorebord, en dus winst.

Het was een echte thrillerwedstrijd wat is beloond met een 3-2 overwinning. A.s. woensdag 12 december spelen wij om 19:30u uit in en tegen Sliedrecht. We kunnen al uw steun gebruiken, dus hopelijk tot dan!