Reunie Meisjes B1

Kees Siep zullen de meesten van jullie nog wel kennen als oud-trainer bij Alterno. Vijf jaar geleden verhuisde hij naar Noorwegen. Kees komt ieder jaar rond de feestdagen terug naar Nederland om zijn familie te zien, maar dit jaar miste hij ook het team dat hij elf jaar geleden heeft getraind en gecoacht en waarmee hij Nederlands kampioen werd met de gesloten jeugdkampioenschappen: mb1 seizoen 2007-2008. Dit team bestond uit: Anne van de Brink, Andrea Schutte, Danja van Keken, Eline Coes, Ellen Apperloo, Jaimy Poeles, Kim Nijhof, Liza Bijsterbosch, en Sharon Nijhof.

Kees nam contact op met de speelsters en een datum voor een reünie werd geprikt. Kees zit nog steeds boordevol creatieve ideeën en kwam met het idee om een training te organiseren en daarna een hapje te eten en te borrelen in de stad. Zo gezegd, zo gedaan.

Op 29 december 2018, elf jaar nadat de meiden van mb1 hebben samengespeeld, toen allemaal 13-15 jaar, nu allemaal 24-26 jaar, werd weer afgesproken bij de Alternohal. Bijna iedereen kon erbij zijn, op Ellen en Jaimy na. Ontzettend leuk dat we bijna compleet waren!

Eerst gingen we met z’n allen iets drinken in de kantine om bij te kletsen. Dit was hard nodig, want van alle mb1 speelsters volleyballen er nog maar drie bij Alterno en twee bij andere clubs. Kees geeft geen training meer, maar volleybalt nu alleen nog zelf. Een deel van de oud-speelsters van mb1 spreekt elkaar nog wel, maar zo allemaal bij elkaar vertelt iedereen even hoe het leven ervoor staat: een aantal studeren, een aantal werken en Liza heeft een gezinnetje met twee kinderen.

Nadat we goed hadden bijgepraat werd het tijd om de zaal in te gaan. Rudy Biekart kwam langs om foto’s te maken. Elf jaar geleden hebben we een aantal foto’s gemaakt (toen mooi, achteraf lachwekkend zoals je ziet) en deze poses zette Rudy elf jaar later weer op de foto. Kees had net als vroeger weer een leuke warming-up voorbereid. Elf jaar later hebben we alleen niet allemaal hetzelfde balgevoel als destijds en dat was erg lachwekkend. Ondertussen kwamen ook een aantal ouders de hal binnen die Kees en elkaar ook wel weer eens wilden zien. Tonnie Nijhof deed zelfs mee met de wedstrijdjes die we na de warming-up gingen spelen. Wat hadden we een lol en na de warming-up werd het niveau alleen maar beter. We sloten af met een wedstrijdje mb1 tegen Kees en Tonnie. Ik houd in het midden wie er wonnen….

Na het volleyballen gingen we een hapje eten bij Finnegans. Ook hier weer gezelligheid als vanouds. Het enige verschil was dat de ranja en AA nu werden ingeruild voor bier en wijn. Na het eten was de gezelligheid nog niet op en gingen we nog even borrelen bij de Graaf. Hier kwamen we nog meer Alternoten tegen: een deel van H5 en H2. We zijn het erover eens dat het een geslaagde reünie was en we zeggen allemaal: volgend jaar weer!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 augustus 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  • Het was erg leuk om iedereen weer te zien. Leuk initiatief. Het was buitengewoon gezellig net als toen. Cliche, maar waar, wat vliegt de tijd!

  • Ik laat de uitslag niet in het midden: 25-17 voor de 2 mannen ! Maar verder een topdag/avond gehad. Ook met H5, dank voor het biertje.
    Verder een grote dank aan alterno voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten! Oost West, Groen Best!

    • Leuk initiatief Kees, aan de foto’s te zien flink afgevallen, maar nog altijd hongerig naar succes?