Release clublied ‘Wij zijn Alterno’ geeft Dames 1 vleugels in stadsderby

Het was een zwaarbewaakt geheim, maar toch deden de afgelopen maanden in de wandelgangen de nodige verhalen de ronde; aan het begin van het 2020-seizoen zou Dros-Alterno een heus eigen clublied krijgen. De geruchten bleken uiteindelijk op waarheid berust te zijn en in de derby tegen het eerste vrouwenteam van SV Dynamo was de onthulling na maanden van intensieve voorbereidingen dan eindelijk daar.

Voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd zelfs het kamp van Dynamo verrast door dit waanzinnig goede nummer. De tekst is zo aanstekelijk dat zelfs enkele dames in het geel spontaan mee beginnen te klappen en te zingen.

Diezelfde avond kregen we direct al aanvragen van meerdere teams waar het nummer te vinden was. Ons antwoord: nergens. Maar zoals het eerste couplet van het nummer al verraadt, binnen Alterno blijft niet veel privé. Binnen 48 uur hadden de eerste teams de volledige audio al weten te bemachtigen.

Dat is alleen maar mooi. We zijn enorm blij dat het nummer goed ontvangen wordt en dat inmiddels de gehele verenging hoogte heeft gekregen van het clublied. Bedankt voor jullie enthousiasme, enorm gaaf om te zien! Onze dank gaat verder in het bijzonder uit naar Harry Vesseur en Wim de Vries. Zonder deze twee toppers had ‘Wij zijn Alterno’ nooit gerealiseerd kunnen worden.

Door de nieuwe maatregelen van de overheid is het voorlopig helaas niet mogelijk om het nieuwe clublied door de hal te horen schallen. Daarvoor hebben we een oplossing bedacht. Het nummer is namelijk over een paar dagen te beluisteren op Spotify. Wanneer precies zeggen we nog niet, want we gaan toch nog een poging iets ‘privé’ te houden 😉. Voeg ‘m dus eind deze week toe aan de playlist van je team! 

We presteren u tot slot de complete lycris van ‘Wij zijn Alterno’. We gaan ervan uit dat songtekst geen verdere toelichting behoeft.


Hopelijk tot snel in de Alternohal (als het weer mag)!

Corwin, Jochem, Nathan en Thijs


De volledige songtekst van ‘Wij zijn Alterno’ is hieronder te lezen:

Wij-zijn-Alterno
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 30 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties