Randy Derksen volgt Wilfried Groothuis op

Het bestuur maakt bekend dat Randy Derksen is aangesteld als opvolger van trainer Wilfried Groothuis, die in januari al aankondigde het nieuwe seizoen een volleybalsabbatical te zullen inlassen.

Derksen is 31 jaar, getrouwd met Carmen met wie hij samen met zoontje Jules (1,5 jaar) samenwoont in Pannerden. Afgelopen drie seizoenen was hij hoofdtrainer bij Halley, waarmee hij het kampioenschap in de eerste divisie veroverde.

Voor Derksen was het tijd om daarna om zich heen te gaan kijken: ,,Ik had eigenlijk geen concrete plannen. Bij Halley moest ik flink verjongen met dat team en eigenlijk weer opnieuw gaan bouwen omdat de helft vertrok, Ik vond dat de groep daarbij beter af zou zijn met een nieuwe trainer.”

Via Wilfried Groothuis kwam Mathijs Mast namens het bestuur vorige maand in contact met Derksen en dat voelde volgens Mast meteen goed: ,,We zochten een jonge, ambitieuze trainer bij wie ontwikkelen, presteren en plezier hand in hand gaan. Via Wilfried kwamen we met Randy in contact en het bleek dat we hetzelfde dachten over de richting die we met het team op willen gaan. We zijn dan ook erg blij om hem als onze nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.”

Derksen zal in eerste instantie voor één seizoen aan de slag gaan maar er is een optie dat dit langer kan duren: ,,Het voelde meteen goed toen ik bij Alterno binnenkwam. Het is een warme vereniging, waar men hetzelfde over volleybal denkt als ik. Voor mij ligt de uitdaging in het individueel nog beter maken van speelsters en het team naar een nog hoger niveau te tillen, al kan dat eigenlijk niet beter, na het veroveren van de nationale titel Amateurkampioen van Nederland, hè. Nou, wellicht in de beker?’’

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 mei 2023 door Jos Mulder
Share Button