Puntje voor Dames 1

Twee keer winst op Zwolle zit er net niet in. Door Tess de Vries
Met nog de bekerwedstrijd tegen Zwolle in ons achterhoofd, wisten wij dat ze nog een appeltje met ons te schillen hadden. Dit betekende dat we vanaf het eerste fluitsignaal scherp moesten zijn. Helaas was dit in de eerste set niet het geval en kwamen we al snel op een achterstand van ongeveer 6 punten. Ondanks dat wisten we op het einde van deze set ons spel terug te vinden zoals we het hadden afgesproken. De eerste ging met 18-25 naar de tegenstander, maar met een goed gevoel gingen we door naar de tweede set.
We begonnen deze tweede set met steeds een achterstand van 4 punten. Door een mooie service serie van Moniek kwamen we weer bij tot een stand van 10-10. Hierna ging het zeer gelijk op. Boven de 20 trokken wij aan het langste eind en wonnen de set met 25-23.
Met een gelijke stand van 1-1 begonnen we aan set 3. Hier namen we het voortouw en konden we als snel een grote voorsprong uitbouwen. Bij een stand van 20-12 in ons voordeel, lieten we het iets wegzakken waardoor Zwolle steeds dichterbij kwam. Ondertussen hadden we al we een aantal mooie punten laten zien waaronder een mooie redding van Moniek wat uitpakte tot een mooie set voor onze spelverdeelster die op een verassende wijze het punt wist maken. Ondanks dat Zwolle het gat van punten steeds kleiner maakte, konden we de goede flow weer oppakken en wonnen we de set met 25-22.
Met al 1 punt op zak, smaakte dit naar meer. Zwolle leek niet met een 3-1 nederlaag naar huis te willen gaan. De service druk van hun was dan ook hoger. Hierdoor liepen zij vrij makkelijk uit. We wisten nog een aantal punten te maken. Onder anderen een mooie omloop bal van Kirsten. Helaas was dit niet genoeg en ging de set met 16-25 naar Zwolle.
Ondanks deze verloren set waren we toch erg gebrand om de 5e set naar ons toe te slepen. Deze set begon dan ook goed. We pakten al snel een kleine voorsprong van 3-1. Het gat werd gedicht en daarna ging het weer gelijk op. Bij een stand van 7-8 in het voordeel van Zwolle werd er gewisseld van kant. Zwolle wist een paar punten op ons uit te lopen waarna wij weer wat dichterbij kwamen. Deze spannende set ging uiteindelijk met een stand van 13-15 naar Zwolle.
Jammer genoeg hebben we verloren met 2-3. Met opgeheven hoofden kijken we terug op deze wedstrijd. We willen dan ook graag het publiek bedanken voor het goede aanmoedigen en de steun en hopen u de volgende thuiswedstrijd weer in de Alternohal te zien!

Tess de Vries (2) en Laura Overwater (4) in de blokkering

Dames 1 heeft aan de wedstrijd tegen Zwolle slechts één puntje overgehouden. De verschillen in deze wedstrijd waren klein, zeker in de slotset die met de kleinst mogelijke marge uiteindelijk naar de gasten uit Zwolle ging. Trainer Eric Meijer moest het deze keer doen zonder de zieke Romy Hietbrink en de aan de enkelbanden geblesseerde Gina Valenti.

De Zwolse dames, getraind door Wilfried Groothuis, pakten meteen de openingsset (18-25) maar dames 1 herstelde zich knap door met 25-23 en 25-22 de volgende twee doorgangen te winnen en een 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Zwolle won echter de vierde set waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. De vijfde set ging daarna uiteindelijk nipt (13-15) naar Zwolle.

Voor alle foto’s van Rudy Biekart: klik hier