Pre-Jeugd Oranje 5e op EK

Pre-Jeugd Oranje, met Alternospeelster Sanne Konijnenberg, Sophie Postumus, Nicole van de Vosse en Silke Bos, is op het EK voor meisjes onder 16 jaar op de vijfde plek geëindigd. In de strijd om deze plek wisten de Nederlandse talenten zondagmiddag toe te slaan tegen Servië. De ploeg van bondscoach Eelco Beijl won na een mooie strijd met 3-1.

Meteen in de eerste set van de wedstrijd tegen Servië werd duidelijk dat het een hele spannende, gelijk opgaande strijd zou worden tussen twee gretige ploegen. De ploegen gaven elkaar niks cadeau en lieten hele mooie rally’s zien. 

In de slotfase van de set sloeg Oranje op het juiste moment toe en won met 27-25. Maar de Servische talenten lieten zich niet van slag brengen na een verloren set, ze herstelden zich ijzersterk in de tweede set en wonnen die met 18-25.

Ook de derde set ging lang gelijk op, er werd keihard gevochten voor elk punt. Het publiek genoot van een interessante wedstrijd in Zagreb en zag dat Oranje-speelster Nicole van de Vosse steeds meer ging scoren. De derde set werd met 25-22 gewonnen door de ploeg van bondscoach Eelco Beijl.

Indrukwekkend

Spelverdeelster Sanne Konijnenberg wist ook in de vierde set Van de Vosse weer goed te bedienen. De aanvalster werd dan ook topscorer van de wedstrijd en hoe; met een indrukwekkend aantal van maar liefst 26 punten. Ze had ook een groot aandeel in de zege van Oranje.

Pre-Jeugd Oranje eindigde dankzij de overwinning op de vijfde plek op het EK U16. Een uitmuntende prestatie van het jonge team, ze waren duidelijk heel blij met het resultaat. Juichend vielen ze elkaar in de armen en volgde er een mooi feestje met de staf en de meegereisde supporters.

Bron: Volleybal.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 juli 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *