2e van NL Open Club meisjes C 2023.

Isa’s & Richards twelve, starring;

Neele: Passer loper, maar vooral Opper aanjager en sfeermaker (heeft aanleg; familiekwaaltje😉). Jongste van het stel.

Robin: Diagonaal (helaas op krukken door verzwikte enkel) en vandaag Adjudant aanjager en sfeermaker. Kan goed met de druk omgaan.

Wieke:  Libero/ passer loper. Stille kracht en redder in nood als ‘t niet draait.

Dagmar: Setter. Stille kracht en komt erin als het niet loopt, puur om de tegenstander te dissen.

Sanne:  Midden aanvaller, coole stand in. Wordt niet warm of koud van het spelen van belangrijke wedstrijden.

Mila: Libero. Ademt, eet en drinkt volleybal, zit in de genen. Teamspeler, is eigenlijk passer loper. Gaat voor iedere bal.

Isabella: Midden aanvaller “De muur”. Jaagt de tegenstander schrik aan. Als zij met haar armen zwaait raakt zelfs ’t haar van positie 1 in de war. Puntenpakker in de blokkering en service. 

Lieke:  Midden aanvaller. Maakt hoeken in de aanval en is een puntenpakker met haar service. 

Lotte: Diagonaal. Team player, stofzuiger, slim. Verbaast zichzelf nog wel eens, ons allang niet meer.

Bente:  Passer loper. Als ze vrolijk is, is ze op haar best. Goede timing en passing. Is voor de duvel niet bang, hoe harder hoe beter. Ziet ’t spelletje. 

Tessa: Passer (s)loper en power house. Als zij met haar aanvals-aanloop begint roept de tegenstander huilend om hun “mammie”. Goede passing. Garantie voor veel punten, zowel aanvallend als met de service. 

Esmee:  Setter en aanvoerder. Zeer goede service. Kan op iedere positie uit de voeten als ’t niet loopt, teamspeler pur sang. Staat op eenzame hoogte qua juichen. Ze danst en huppelt als een blij springbokje bij ieder gewonnen punt. Heel prettig dat we over het algemeen veel punten pakken!

Coach Isa: Sfeermaker, team smeder, bloedfanatiek met een lach, zo gek als een deur en kan raak en scherp uit de hoek komen, zodat iedereen weer bij de les is.

Coach Richard: Ook zo gek als een deur, maar bloedserieus als het om de punten gaat. Tactisch brein, gaat voor het optimale resultaat, maar wel op een positieve manier.

Paas zaterdag

Man, wat moesten we weer vroeg opstaan zaterdag 8 april. Gestoken in prachtige Hoodies speciaal voor de finaledag ontworpen voor meisjes- en jongens C en beschikbaar gesteld door de sponsoren TTC Nederland en C&L Design, togen we om 07.30 uur vanaf de Dros Alterno hal naar Gemert. Dat het een bijzonder succesvolle dag zou gaan worden konden we toen nog niet bevroeden. De tekenen waren vooraf niet gunstig. Onze beide vaste midden aanvallers Isabella en Lieke kampen al het gehele seizoen met zeer pijnlijke knieën. Onze passer (s)loper Tessa heeft al 2 maanden last van haar kuit. Tot overmaat van ramp viel libero Mila maandag van haar fiets (pijnlijke knie) en verzwikte diagonaal Robin dinsdag haar enkel (op krukken). Ondanks al deze malheur had iedereen er onwijs veel zin in. De afgelopen week hebben ze spandoeken gemaakt, groene cakes gebakken en groene haarspray, toeters, petjes en hoeden gehaald. Ja, ouders en aanhang moesten er ook aan geloven. Voorpret genoeg. Het zou sowieso een feestje gaan worden, ongeacht het resultaat. 

09.45 uur Wedstrijd 1:  Trivos-Dros Alterno 

Boem. Gelijk tegen de gedoodverfde favoriet. Zij hadden in december immers overtuigend het Dynamo toernooi gewonnen. Bevangen door de spanning gaan we er redelijk hard af in de 1e set; 

14-25. Wake up call! Iedereen wakker. Zijn wij in staat om de spanning van ons af te spelen en te laten zien dat wij voor niemand hoeven onder te doen? 3 werf ja. De 2e set is onze beste set ever. Wat hebben wij goed volleybal laten zien. De service, passing, het setten en de aanval waren echt van een hoog niveau. De 2e set gaat met 25-20 naar ons. Helemaal niets op af te dingen! En dat tegen de in onze ogen beste ploeg. Wat een teamprestatie. Glunderend en tjokvol zelfvertrouwen komen de meiden vol trots naar de aanhang op de tribune. Tsja, wat is er dan mogelijk op zo’n dag. Deze prachtige mentale wederopstanding (het is immers Pasen) en veerkracht neem je mee in je bagage naar de volgende wedstrijden, althans dat is de hoop.  

12.00 uur Wedstrijd 2: Dros Alterno-Havoc

Mijmeren over een eventuele kruisfinale heeft geen zin. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Havoc heeft zojuist met 2-0 verloren van Sudosa, dus bij hen zit de druk er goed op. De 1e set gaat met 25-19 naar ons. Redelijk goed gespeeld en de kop er bij gehouden. De service loopt goed. De 2e set loopt anders. Vooral tegen ons zelf gespeeld. Hoe we ook wisselen het komt niet meer goed. Helaas met 20-25 verloren en weer met beide benen op de grond. Laat dit dan maar onze slechtste set zijn vandaag.  2 gespeeld; 2 sets gewonnen. Op naar de 3e poule wedstrijd. 

14.00 uur Wedstrijd 3: Dros Alterno-Sudosa

Sudosa heeft zojuist met 2-0 redelijk kansloos van Trivos verloren. Gunstig voor ons. Sudosa staat nu ook op 2 gespeeld en 2 sets gewonnen. De kruisfinale is binnen handbereik en de opdracht simpel. Gewoon met 2-0 winnen en je staat zeker in de kruisfinale. We gaan goed gemutst, vol zelfvertrouwen en voor de duvel niet bang de wedstrijd in, wij hadden immers al wel een set van Trivos gewonnen. De coaches hadden de tegenstander goed geanalyseerd, ook met wat hulp van de coaches van Trivos. Alle ballen op nr 97 & 98….. en zo geschiedde. Sneu voor die meisjes, maar zo werkt het als je NL kampioen wil worden. 1e set met 25-17 gewonnen. Onze service is een wapen. Als ie loopt, kunnen wij het iedere ploeg lastig maken. Als we in de 2e set tenminste 18 punten halen is de kans groot dat we ook dan in de kruisfinale staan. De 2e set gaat vrij crescendo en we staan al snel met 17-10 voor, nog 1 puntje…..en die komt er direct 18-10. Overtuigend pakken we gewoon de 2e set met 25-12!!! 3 gespeeld, 4 sets gewonnen. De kruisfinale is behaald met bij vlagen geweldig volleybal. Dik verdiend. Wat zijn de meiden uitzinnig van vreugde zeg. En wat zijn ze trots. Wat een teamprestatie weer. Trivos wordt uiteindelijk eerste in onze poule en wij tweede. De nr 1 van de andere poule is al gauw duidelijk, Dinto. En dat in een sterke poule met Apollo, Dynamo en Devoko! De andere kruisfinale gaat tussen Trivos en Dynamo.

16.30 uur Kruisfinale:  Dros Alterno-Dinto

Helaas is Meisjes C de enige van de 4 Dros Alterno finale teams die de kruisfinale speelt. Wat er dan op gang komt is wat Dros Alterno zo speciaal maakt. Daarvan gaat ons groene hart nog sneller kloppen. De teams die klaar zijn gaan niet direct naar huis, vanwege de teleurstelling. Zeker niet. Die rijden vanuit de andere Noord Brabantse plaatsen Meijel (jongens B) en Middelbeers (meisjes CMV) linea recta naar Gemert om Meisjes C aan te moedigen. Zij hebben immer nog wel kans op edelmetaal. Jongens C was al in de hal. Ruim 80 Dros Alterno devoten maken er een compleet gekkenhuis van. Je voelt dat de tegenstander onder de indruk is van de “Green Army”. En onze meiden voelen zich steeds groter worden tijdens het inspelen en zitten vol zelfvertrouwen. Toch krijgen we vlak voor de kruisfinale een domper te verwerken. Tijdens het inspelen gaat het mis met de knie van Isabella. Een enorme teleurstelling voor Isabella zelf en een aderlating voor het team. Isabella kan helaas niet meer spelen vandaag.

En zo wordt Sanne voor de leeuwen gegooid. Of je nu buiten op straat staat te volleyballen of in de kruisfinale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen, het lijkt haar niet uit te maken. Dat is het prettige aan Sanne, naast het feit dat ze gewoon prima kan volleyballen. Hartstochtelijk aangemoedigd door een uitzinnig Dros Alterno publiek weten we weer een achterstand in de 1e set om te buigen naar een voorsprong.
We winnen met 25-21 de 1e set. Nog 1 set en we staan in de finale. Ongelofelijk, wat zijn we dichtbij! In de 2e set lukt hoegenaamd niets. Al gauw wordt duidelijk dat we zo snel mogelijk afscheid moeten nemen van deze set. Dat lukt….10-25 verlies. Niets aan de hand, het staat weer gelijk. Op naar de 3e set. De coaches halen alles uit de kast om de meiden mentaal weer op te lappen. We hoeven nu maar 15 puntjes te pakken (!).  Ook het Dros Alterno publiek gaat er eens goed voor zitten en voelt de urgentie aan. Het dak moest eraf….. en het dak ging eraf. In een mum van tijd staan we met 7-1 voor. De service van ons loopt als een tierelier en die van hun niet. Niet veel later staan we 14-5 voor. 1e Matchpoint en 1 punt verwijderd van de finale. Lieke slaat op en Dinto verwerkt de service slecht. FINALE bereikt!  Wat een wederopstanding weer (Pasen?), ondanks die fysieke domper van Isabella. De 2e set zo dik aan de broek krijgen, de rug rechten en de 3eset afgetekend pakken. Opgeven staat niet in hun woordenboek. Ze staan er wanneer ze er moeten staan. Deze meiden laten zich niet snel het kaas van het brood eten, want ze zijn mentaal ijzersterk. Chapeau! Maar ook gesterkt door het Dros Alterno publiek. Als ze niet zo fanatiek waren aangemoedigd hadden ze de 3e set wellicht niet gewonnen en hadden ze de finale niet bereikt. Wij hebben bij deze meiden na afloop van een wedstrijd nog nooit zulke blije en trotse gezichten gezien. We staan in de finale! Nu is alles mogelijk. Nog maar 1 wedstrijd verwijderd van het NL kampioenschap.  Op naar de finale tegen………….Trivos, die geen spaan heel laten van Dynamo.

18.00 uur: Finale Dros Alterno-Trivos

We voelen dat Trivos alles behalve zeker van haar zaak is. Er zit bij hun meer spanning op dan bij ons, lijkt het. Wat zij niet weten is dat de al gekwetste kuit van Tessa tussen de kruisfinale en de finale in, een flinke optater krijgt als ze de trap afloopt. Ze kan niet meer op volle kracht aanvallen, maar op ½ max ¾ kracht. Ze speelt de finale op karakter met veel pijn. Tegen dit Trivos is deze tegenslag te veel. Helaas konden wij niet meer ons beste volleybal laten zien en komt er geen wederopstanding meer. Hoe het publiek ook schreeuwde en aanmoedigde. Absoluut geen schande, want Trivos heeft gewoon een fantastische ploeg. We verliezen slechts met 17-25 en 19-25. Maar we winnen zilver. 

2e van Nederland geworden op basis van plezier, goed volleybal, teamspirit, wilskracht, veerkracht en de geweldige aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige Dros Alterno publiek. Jullie mogen supertrots zijn op het resultaat, maar nog trotser op de weg naar de finale. Jullie hebben gepiekt op het juiste moment, het maximale er uit gehaald en zijn enorm gegroeid als volleybalsters. Zilver met een gouden randje!

Iedereen bedankt voor deze geweldige, sportieve en leuke finale dag!

Zonder de sponsoren van de Open Club teams was dit niet mogelijk geweest. De volgende sponsoren willen we dan ook graag extra bedanken voor hun bijdrage aan ons plezier en dit succes;

Dros Schoonmaakdiensten, TTC Nederland, Handelsonderneming D. Verschoor,

Kugel Licht en Geluid, Web Improvers, De Weerd Verkeersopleidingen, Keukenland Design

Ghala Webwinkels Apeldoorn, Tempelman

Geschreven door Norbert van Aartrijk

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Peter Bredenoort
Share Button