NOJK-avontuur stopt voor Meisjes B

Na wat aanloopperikelen, drie geblesseerde meiden, waren we naar een paar trainingen er klaar voor! Met de op het laatste moment aangehaakte Kaja en Fenne hadden we onze selectie compleet!

Met Floor en Kaja op spelverdeling, Fenne, Julia en Isa op mid, onze passer lopers Suze, Mila en Evi, dia’s Marit en Sylke. En niet te vergeten onze Libero, Anniek.
Monique kon er wegens prive-omstandigheden helaas niet bij zijn, maar ze had voor iedereen een presentje en natuurlijk bemoedigende woorden.
Met een lading Engelse drop op de bank (dank team, Monique en ouders) kon het voor mij al niet meer stuk 😊.

Bij de eerste wedstrijd gaf Julia aan dat het echt niet ging. Omdat Lisette ook een blessure heeft en niet kon spelen hebben ze beiden het team aan lopen moedigen, waarbij Lisette als assistent de dag mede het team heeft begeleid.

Het doel was duidelijk! Eerst bij de eerste twee in de poule komen om een plekje in de kruisfinale te bemachtigen. En dat verliep voorspoedig……..
Eerste wedstrijd tegen Clam Dycke. Als een speer uit de startblokken, eerste set winst met 25-8. Iedereen kunnen wisselen en daarmee de tweede ook gewonnen. Nu met 25-13.
Tweede wedstrijd Next Volley Dordrecht. Met het goede gevoel uit de eerste wedstrijd en een gedegen opslag ging de eerste set met 25-13 naar ons! Tweede set begon Isa met heer opslag op stoom te komen. Meer dan tien punten is niet mis!
Derde wedstrijd Voleco/VC Krimpen
Eerste set weer vol gas begonnen, 25-14. Daarna waren de meiden even op zoek naar het juiste ritme, maar met de eerste time-out de neuzen weer de goede kant op gezet. Winst met 25-17.
Laatste poulewedstrijd was tegen Limes Met 25-10 en 25-15 de eerste plek in de poule te pakken! Op naar de kruisfinale.

Kruisfinale

Daar is het sterke Dinto onze tegenstander. In de eerste set wisten we ze te overrompelen met een fantastische opslag. Met 25-15 als resultaat. Nu begon langzaam een echte kruisfinale! Een kleine verslapping in de concentratie tekende de start van de tweede set. Na een goede fase waar we een achterstand bijna hadden omgebogen, was er discussie over twee punten……..na een kort oponthoud verder! Helaas 23-25.
De derde set moet de winnaar opleveren. Een spannende set die uiteindelijk met 15-17 door Dinto is gewonnen. Daarmee houdt ons avontuur in de NOJK ook op.
Supertrots op wat de meiden hebben laten zien! Zeker ook Kaja en Fenne die maar 1 training hebben meegedaan. Al met al een ploeg met potentie!

Dank

Ook dank aan de meegereisde supporters, wat een sfeertje! Als laatste een dank naar de jeugdcommissie die belast is met het regelen van alle zaken om de teams heen en speciaal aan Mieke Roelofs vanwege de grote betrokkenheid en inzet!
De afsluiter zouden we bij de Mac doen. Maar helaas die was om acht uur al gesloten (althans waar wij waren). Maar geen nood, de KFC bracht redding. Mooie afsluiting van een mooie dag, ook al hebben we de finale op een haar na gemist.
Frans (en natuurlijk Monique, helaas zonder live ‘gekwaak’).

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 mei 2022 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *