Ook Dames 2 naar buitenland

Daar waar Eric er altijd een gewoonte van maakt om helemaal niets over het teamweekend prijs te geven, moest hij toch wel vertellen dat we naar ‘het buitenland’ gingen. Dit i.v.m. de vertrektijd. Maar voor de rest bleef alles toch echt geheim. Helaas moest het programma voor het weekend ook nog een paar keer op de schop, want het weer gooide roet in het eten. Ach, wij vonden het niet zo erg. Het zorgde ervoor dat we niet de hele zaterdag aan het volleyballen waren, maar dat er ook ruimte was voor andere leuke dingen.

Dus op vrijdag 18.00 uur verzamelde bijna iedereen zich bij de hal om te vertrekken naar ‘het buitenland’. Alleen Eric en Moniek zouden vanuit Amsterdam vertrekken en Gert zou pas later komen, die had eerst nog een ander feestje. Op zo’n lange reis leer je elkaar natuurlijk al weer wat beter kennen en anders pakken we gewoon google erbij en zoeken we op wat het verschil is krenten en rozijnen of tussen naturisten en nudisten. (voor de verschillen kunnen jullie onze spelverdeelster Judith het beste raadplegen). Na wat appjes over een spookrijder en of we wel op tijd waren, kwamen we allemaal tegelijk aan bij…… de boot naar Texel. Eric en Moniek zouden eerder gaan om boodschappen te doen bij de plaatselijke supermarkt, maar de beloofde boot ging niet. Gevolg: ze stonden gezellig bij ons op de boot, de supermarkt ging precies dicht voor de neus van Moniek (ondanks het laagvliegen van Eric) en de training van de volgende ochtend werd met een uurtje uitgesteld. Want ja, zonder ontbijt kom je helemaal nergens.

Na nog een verkennende reis over de camping hadden we dan toch eindelijk de tenten gevonden die voor ons bestemd waren en konden de nodige drankjes en hapjes genuttigd worden. De jonkies moesten duidelijk nog even wennen, maar de oudjes hebben natuurlijk al veel teamweekenden meegemaakt, dus alle ervaringen werden gedeeld. Met deze ervaringen in de rugzak, kon iedereen lekker slapen en zich mentaal voorbereiden op de zaterdag.

Ondanks dat we een uurtje later begonnen met trainen, had Eric toch bedacht dat er hard getraind moest worden dus de krachtoefeningen van Vincenzo werden uit de tas getoverd. Na nog wat oefeningen en spelen om de afwas kwam de mededelingen dat we 5 minuten hadden om te douchen omdat we zouden gaan golfsurfen. Hilariteit alom, maar het is gelukt.

Aangekomen bij de zee, worden we opgewacht door 3 echte beachboys. Na een korte instructie over de wetsuits en de planken, mochten we dan eindelijk de zee in…… dachten we. Als warming-up moesten we nog een stukje rennen, opdrukken, koprollen, de zee in rennen en tenslotte rollen in het zand. Van dat laatste waren we niet echt overtuigd, maar goed als we zijn deden we het braaf. En dan mochten we toch echt gaan. Onze beachboys hielpen iedereen een voor een, en na een paar uurtjes oefenen is het toch bijna iedereen gelukt om echt te surfen op de golven. Van te voren werd de weddenschap afgesloten dat degene die als eerste stond, ’s avonds een cocktail mocht komen halen in het plaatselijke cafe. Laat dat nu net een van de jongste van het stel zijn en nog geen achttien…

Na even snel te douchen(lees hier doen we toch alles bij elkaar wel een uurtje of 2 over), gaan we lekker eten bij de plaatselijke Italiaan. Heerlijk genoten van alle pizza’s en toetjes. Hierna probeerden we met 16 man ergens wat te gaan drinken, dat is nog best lastig. Kroeg 1 kon ons niet aan, ze hadden niet genoeg personeel, kroeg 2 bleek toch dicht te zijn, maar gelukkig kroeg 3 had nog plek en wilde ons ook wel bedienen.

De zondag begon met regen, veel regen. Maar zoals altijd op het eiland, waait dit ook wel weer over. Dus nadat de tenten waren schoongemaakt, maakten we ons op voor Ecomare. Blijken we daar toch een paar bijzondere ‘Eric’ exemplaren tegen te komen….. Nog even een frietje in Oudeschild en dan zit het weekend er toch echt op. Wat hebben we een lol gehad, veel van elkaar geleerd en helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Nog 2 voorbereidingsweekenden en dan knallen we op 24 september om 20.00 uur het nieuwe seizoen in met een thuiswedstrijd tegen Donitas. Jullie komen toch ook?

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 september 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *