Oneven gaat ’t beter!

Zaterdag begon Dames 3 voortvarend tegen WaHo Dames 1. In rap tempo bouwden ze een mooie voorsprong op door goed samenspel en goed serveren, waaronder een mooie serie van Annemiek. WaHo kwam er in deze set niet echt aan te pas en Dames 3 sloot het mooi af met 25-13. Dat beloofde wat, of toch niet

De tweede set gaf een rommelig beeld. Serveren liep niet lekker en in het veld liep de persoonlijke foutenlast op. Vanuit een achterstand wisten de dames terug te komen, maar afmaken zat er niet in. De set ging van 22-25 naar WaHo.

In set 3 speelde Dames 3 beter, de combinaties liepen vlotter en de snelheid was weer terug in het spel. Toch kreeg WaHo de kans om dichtbij te blijven, maar met solide spel bleef deze set in eigen handen, 25-20. Met 2-1 voorsprong moest het in de vierde set toch kunnen om de winst binnen te halen.

Niets bleek minder waar, waar het ook aan lag, net als de tweede set liep het niet zo lekker en wist WaHo van het minder spel van Dames 3 te profiteren. Met een setstand van 20-25 stond het weer gelijk, 2-2.

De vijfde set speelde Dames 3 weer zoals het hoort, aanvallend, op tempo, met plezier en, niet onbelangrijk, punten scorend. Gestaag werkten de dames punt voor punt naar een mooie voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, 15-8 als eindstand. Oneven ging het beste en met 3-2 winst bleven de meeste punten in Apeldoorn. (PH)

Meer foto’s bekijken: klik hier