Ofo project van start

Op 12 juni was de startavond van het OFO-project (Ontwikkelfasegericht Opleiden). Maar liefst zeventig belangstellenden waren aanwezig om te horen hoe Alterno haar jeugdopleiding gaat versterken. Aan het einde van de avond bleken veel bezoekers bereid om de handen uit de mouwen te steken het komende jaar.

Na een introductie van Alterno-voorzitter Henk Wijnsma en jeugdvoorzitter Rob van den Dool was het podium beschikbaar voor Roy Wassen. Namens de NeVoBo en Topsport Gelderland begeleidt Roy ons bij het versterken van de jeugdopleiding.
Het plan bestaat uit drie stappen. In de eerste plaats gaan we het technisch jeugdbeleidsplan opnieuw ontwikkelen. Daarnaast gaan we een grote groep jeugdtrainers opleiden en bijscholen, zodat zij uitvoering kunnen geven aan het jeugdbeleidsplan. Als derde gaan we trainersbegeleiding opzetten.
Het begint echter allemaal met een tevredenheidsonderzoek. Op basis daarvan kunnen we de kaders bepalen. Achteraf herhalen we het onderzoek, zodat we kunnen kijken of de tevredenheid is toegenomen.

Het doel van de informatieavond was in eerste instantie om iedereen te informeren. We vinden het namelijk belangrijk om dit met elkaar te delen en te doen. Het doel was ook om belangstellenden de kans te geven om een bijdrage te leveren. Dat is goed gelukt! Vooraf hadden zich al zestien trainers aangemeld voor het project. Tijdens de avond meldden zich negen mensen die de trainersbegeleiding willen gaan opzetten, zes mensen die het tevredenheidsonderzoek op zich willen nemen en drie mensen die willen gaan werken aan de technische beleidslijn. We verwachten dat zich bij die laatste groep nog wel trainers zullen aansluiten.

Heel goed nieuws dus: we hebben genoeg mensen om te kunnen starten! We hopen dat nog voor de zomer te doen trouwens, door de groep van het tevredenheidsonderzoek bij elkaar te roepen. De andere groepen roepen we snel na de zomer bij elkaar.

Heb je ook nog zin om mee te doen, mail dan naar jeugdcie@alterno-apeldoorn.nl. Zodra de groepen eenmaal starten, zal er vast nog hulp gebruikt kunnen worden. Ook kun je alvast kijken naar een filmpje over trainersbegeleiding. Klik daarvoor: HIER.

Namens de Werkgroep Alterno-OFO-project,

Rob van den Dool
Voorzitter Jeugdcommissie Alterno

Voor de PowerPoint presentatie: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *