NOJK Jongens CMV D 2019

Zaterdag 5 januari 2019

Om 7.45 verzamelen de jongens van het CMV jongens D team met hun ouders bij de Alternohal. Vandaag gaat het namelijk beginnen… de 1e ronde van de NOJK. Deze dag gaat de reis naar Denekamp. Je weet wel, ergens tegen de grens met Duitsland aan.
De jongens hebben er heel veel zin in, maar zijn ook best wel een tikkeltje zenuwachtig…

De reis naar Denekamp verloopt voorspoedig en mooi op tijd (zelfs als eerste) komen we met z’n allen aan in Denekamp, genoeg tijd voor een kopje koffie en thee voor de ouders en de jongens gaan zich omkleden en voorbereiden op de wedstrijden.

Tijdens de voorbereidingen hebben de coaches Corwin en Daniël het woord ‘enthousiasme ‘ dmv een galgje spel centraal gezet voor de jongens. Als de jongens hun enthousiasme tijdens het spel kunnen vasthouden dan kunnen we van iedereen winnen is het motto!. En enthousiasme laten de jongens zeker zien! Meteen bij de eerste wedstrijd zit de stemming er goed in en het enthousiasme wordt de hele dag goed vastgehouden door de jongens. Er wordt goed gespeeld in het veld en super goed aangemoedigd langs de kant. Tussen de wedstrijden door nemen de coaches en de jongens even de tijd om met elkaar de wedstrijd na te bespreken. Er wordt iets gegeten en gedronken, de jongens spelen een spelletje met elkaar of lezen even in een tijdschrift.

Na een hele spannende laatste poulewedstrijd weten de jongens een 2e plaats in de poule te behalen. Door naar de kruisfinale tegen de nummer 3 uit de andere poule.

De kruisfinale is weer een spannende wedstrijd waarbij de punten om en om voor Avior en voor Alterno zijn. De 1e set gaat met winst (25-21) naar Alterno. Op naar de 2e set….. weer laten de jongens een mooi spelletje volleybal zien. Er wordt hard gewerkt voor ieder punt. Na een achterstand van 17-21 komen de jongens heel sterk weer terug en weten de stand naar 21 – 21 te brengen.

De ouders op de tribune hebben het soms niet meer van de spanning…. Als de scheidsrechter een punt van Alterno lijkt te willen geven aan Avior springen 2 vaders bijna van de tribune…. Gelukkig verbetert de scheidsrechter al snel haar gebaar en is het duidelijk dat het punt voor Alterno is.
Via de groepsapp worden de thuisblijvende ouders op de hoogte gehouden van de spannende situatie in de sporthal. De wedstrijd wordt afgesloten met een set stand van 25-23 voor Alterno.

Yessss, door naar de halve finale op 23 februari!!!
Groot feest bij de jongens en coaches op het veld!!!!

Als afsluiting van deze gezellige, spannende, sportieve dag wordt er afgesloten met een hapje eten met het team. Om 19.30 komt iedereen moe maar voldaan weer thuis, het was een lange dag maar niemand had het willen missen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie