Nog even blijven oefenen

Het is inmiddels weer twee weken geleden dat de wilde honden hun geopende jacht op de punten goed hebben afgesloten. In de tussentijd is er veel gebeurd. Er zijn twee nieuwe jacht-kracht-metingen geweest.

1 met Vocasa en 1 met Utrecht. Helaas hebben we onze tactieken niet voldoende kunnen toepassen. Mede door ons nog niet zo hoge trainingsniveau en door het nog onzeker zijn in de acties tijdens de jacht. We zijn nog onvoldoende op elkaar ingespeeld en we zien vaak nog wilde honden die graag zelf goed willen presteren en daardoor vergeten dat we in een team samen moeten werken om de punten te halen.

We hebben onze wilde koppen eerst even bij elkaar gestoken afgelopen dinsdag om wat dingen beter af te stemmen en uit te spreken. De training die daarop volgde was al een stuk beter.

Ook dit hoort bij een ontwikkelingsproces…

Wat natuurlijk ook meespeelde is dat Vocasa en Utrecht ook zeker niet de minste teams in de competitie zijn.

A.s. Zaterdag spelen we onze eerste bekerronde. We spelen tegen Rivo Rijssen en Orion uit Doetinchem in Doetinchem.

Een paar oudere wilde honden zullen deels of niet aansluiten, maar dat maakt het voor de jonge wilde honden een mooie uitdaging toch verder te komen in de beker. Donderdag gaan we eerst verder in onze jachtteam ontwikkeling. Onze jachtverdediging moet aangescherpt worden en daarbij onze zullen we minder fouten moeten maken in de jachtaanval. Afstemmen en slijpen, maar vooral ook durven en lef.

Hopelijk kunnen we zaterdag een stap maken in onze jachtontwikkeling zonder de uitkomsten winst of verlies. Dat zien we dan wel weer.

Eerst focus op onszelf en onze eigen jachtkwaliteiten!

Op 2 november zullen we thuis aantreden tegen onze gele vrienden. Dan hopelijk we jullie zeker te zien en gaan we ervoor jullie een mooie jacht voor te zetten!

Tot dan!


Groetjes Dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *