Nijntje beweegdiploma en de sportspeeltuin

Van de mini-commissie. Het seizoen is bijna voorbij. We kunnen met de mini-commissie terug kijken op een mooi seizoen. Veel blije mini-spelers hebben we gezien, op verschillende momenten, in de hal. Dat is mooi, daar doen we het als mini-commissie uiteindelijk voor.
Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe teamindeling, dit is altijd een enorm puzzel. Zalen die beschikbaar moeten zijn, de beschikbaarheid van (jeugd)trainers en alle ingevulde enquêtes met de technische blik van Eric worden naast elkaar gelegd om tot een wel overwogen (voorlopige) teamindeling te komen voor het einde van deze week.
Zoals iedereen vast heeft meegekregen, wordt de mini-hoofdtrainer Eric, ook hoofdtrainer en coach bij dames 1. Wat een mooie kans voor Eric en wat fijn dat hij ook nog bij de mini’s van Alterno blijft. Wij, als mini-commissie, feliciteren hem dan ook met deze uitdaging!
Vooruitkijkend naar het seizoen 2018-2019, zullen we ervoor moeten zorgen dat Alterno weer goede aanwas van mini-leden gaat krijgen. Veel mini’s zullen de overstap gaan maken naar de jeugd. Daarom willen wij jullie vast vertellen over de komende projecten die wij aan het uitwerken zijn.

Zo willen wij graag gaan starten met het Nijntje bewegen. Kinderen tussen de 2-4 jaar leren spelenderwijs in ongeveer 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen, dit samen met hun ouders en trainer. Als beloning krijgen ze het Nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Hierdoor komen kinderen al vroeg in aanraking met bewegen, erg leuk voor broertjes en zusjes van al volleyballende mini’s.

Daarnaast willen we een start maken met de sportspeeltuin, dit is een vervolg van het Nijntje beweegdiploma, voor kinderen tussen ca. 4-6 jaar.
Omdat Eric er een drukke taak bij krijgt, maar bovenstaande projecten van belang zijn voor de mini’s, zijn wij als mini-commissie opzoek gegaan naar versterking. Wij zijn in contact gekomen met Hilda Knaapen. Binnenkort zal zij zich aan u voorstellen en laten wij u weten wat Hilda voor ons gaat doen. Erg blij zijn wij met Hilda als aanvulling, van harte welkom!

Bij start van het nieuwe seizoen zullen we dit jaar op de start-dag extra aandacht vragen voor het positief supporteren. Afgelopen jaar zijn we vaak tegen incidenten aangelopen tijdens de wedstrijden, waarbij (net iets te) fanatieke ouders vanaf de tribunes (een negatieve) van invloed waren op de wedstrijd. Dit lijkt ons niet de bedoeling maar wel een trend die opvalt.
Omdat er zoveel gaande is bij de mini’s dit extra bericht. Binnenkort ontvangt u weer de gebruikelijke nieuwsbrief.

Namens de minicommissie,
Eline Konijnenberg

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 november 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie