Nieuws vanuit het Corona team

Iedere dag worden we geconfronteerd met actueel nieuws. Snel schakelen, snel appen, snel discussie voeren en een besluit nemen. De laatste dagen gaat het wel heel snel allemaal. De inkt is amper droog of we moeten alweer bijstellen.

We doen ons best om met vertegenwoordigers vanuit het Bestuur, de mini-commissie, de jeugd-commissie, de seniorenlijn, de accommodatie-commissie en nog enkele vrijwilligers, om de lijnen goed en duidelijk uit te zetten. Maar wij zijn net een stukje Nederland. Diverse belangen, diverse meningen. 17 miljoen mensen weten inmiddels alles over  virussen en wat te doen. Zo ook binnen ons team. Geeft niets, want dat houdt een ieder scherp en zo komen we vaak tot discussie en vervolgens tot het meest optimale oordeel en maatregel voor dat moment. Dat wil niet zeggen dat deze dichtgespijkerd is. Dat wil ook niet zeggen dat er geen grijze randjes aan ons maatregelen-pakket zit. Het blijft lastig. Als dit, mag dat dan wel? Als het zo kan, waarom doen we dat dan niet? Als er dit gebeurt, wat gaan we dan doen? Vragen, vragen, vragen, waar we niet altijd direct en eenduidig een antwoord op hebben.

En nu is het hot. Hot in onze regio. Er zijn veel besmettingen in en rondom Apeldoorn. Er worden veel mensen getest en soms helaas met een positieve uitslag. Wij acteren zo snel mogelijk met de informatie die we dan hebben. Via ouders, via spelers, via trainers… En we wegen iedere keer de belangen tegen elkaar af. Per individu, per team, voor de hele mini-/jeugd-/en seniorenlijn. En eerlijk, dat valt niet mee. Ook niet omdat, als we advies opvragen bij de NeVoBo, RIVM of GGD, wij ook niet een eensluidend advies terug krijgen. Zelfs binnen dezelfde discipline hangt het nog af van wie je spreekt. Dat maakt het niet gemakkelijk.

Deze week zijn de mini-trainingen vervallen. Dat is een besluit in en na overleg met de Corona-commissie. We wikken en wegen en vinden het verantwoord dat de jeugd en senioren nog blijven trainen. (let wel, dit schrijf ik op vrijdag 4 december om 09.00 uur en het kan zo maar anders worden). Tot en met zondag geen trainingen voor de jongsten. We blijven de besmettingen binnen Alterno volgen.

Daarbij komt dat wij ook vinden dat spelers en trainers (en ouders) ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Ben je verkouden/ziek, blijf thuis en laat je testen. Meld dit dan ook aan je trainer en teamgenoten. Laat de mensen waarmee je nauw contact hebt gehad weten dat je je laat testen, zodat zij goed opletten wat zij gaan doen. In zelfquarantaine is het beste totdat de uitslag er is. Daar hangt dan veel vanaf. Op dat moment geldt dat de mensen waarmee je in nauw contact bent geweest, ook in quarantaine moeten en zich bij voorkeur nu ook laten testen (dat kan inmiddels vanaf 1 december). De trainer kan een besluit nemen om het hele team dan die week niet te laten trainen.

Kortom, iedere dag, of zelfs gedurende dag, wijzigt de situatie. Wij proberen daar zo goed mogelijk op te reageren. We communiceren naar de trainers via de trainersapp. Maar (en toch) blijkt dat onvoldoende. Dus daarom nogmaals een oproep aan iedereen: wil je iets kwijt, ben je het niet eens met het standpunt, mail naar corona@alterno-apeldoorn.nl. We kunnen uitleggen, we kunnen heroverwegen, we kunnen aanhoren. Het is en blijft een lastige tijd. We willen graag weer naar het normale. De koffie in ons clubhuis en dan onze sores bespreken, waarbij het dan een keer NIET gaat over Corona. En dan,…, dan weten we pas zeker of we de juiste beslissingen hebben genomen, destijds.

Het coronateam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *