Nieuws vanuit de barcommissie!

Gedurende zo’n 20 jaar hebben we Grolsch getapt en hebben daar zeker van genoten. Wie kent het niet? “Grolsch Weizen”, “Grolsch Herfstbok”, “Grolsch Blond”. Met de Weizen zijn wij zelfs één van de grotere afnemers geweest. Maar het contract liep eind vorig jaar af en zijn we op zoek gegaan naar het vervolg.

Het bestuur heeft Anton Schäffer gevraagd of hij de zoektocht op zich wilt nemen en dat heeft hij meer dan uitstekend gedaan. Drie brouwerijen hebben een voorstel gedaan, waaronder uiteraard Grolsch. Ondanks dat Grolsch voor veel mensen een smakelijke biertje was, kunnen we jullie met veel genoegen melden dat we met ingang van 1 januari een biertje hebben van de tap!

Fa. AB-Inbev kwam als financieel meest gunstig uit de onderhandelingen en vanmiddag 08-01-2021 is de overeenkomst officieel getekend.

Namens AB-Inbev tekende Katrien van Praet en voor Alterno Henk Wijnsma (voorzitter) en Leo Bottema (penningmeester).

En uiteraard werd er met een Hertog Jan geproost op het ondertekenen.

De bar zal enigszins omgebouwd worden. Onder de bar komt een z.g “Fusten koeling”. Dat houdt in korte leidingen en bier van betere kwaliteit. De fusten staan dus direct gekoeld onder de bar. In de berging zal ook een “Fusten koeling” komen om de voorraad op temperatuur te houden.

Dit zal even wennen zijn, maar we zijn overtuigd dat dit snel het geval zal zijn. Ook de bovenzijde van de bar gaat veranderen. Er komt een nieuwe viervoudige tapkraan opstelling,  inclusief RVS lekbladen.

Daarnaast gaat AB-Inbev ook de levering van de frisdranken verzorgen en dat zijn de merken die we nu ook al in ons assortiment hebben. Daar verandert dus niets aan. Achter de bar wordt wel een nieuwe driedelige frisdrank koeling geplaatst met glazen deuren.

Dan is er snel te zien wat er is en of er bijgevuld moet worden. In de berging komt eenzelfde koeling voor de reguliere voorraad. We gaan er van uit dat we de komende jaren gaan genieten van het heerlijke Pils van Hertog Jan. En natuurlijk niet alleen Pils, maar ook speciaal bieren zoals we al gewend waren.

van het bestuur.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *