Nieuwe hal in 2020?

De Waleweingaarde is al sinds 1984 het thuishonk van onze vereniging. Zal dat zo blijven ?  Als verenging zijn we zo groot dat heel veel teams niet meer in de eigen accommodatie kunnen trainen en spelen. Daarnaast is onze hal ook niet meer geschikt voor het Volleybal in de Eredivisie. Om deze twee redenen zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Apeldoorn.

We hadden een tweetal scenario’s bedacht:

  • Nieuwe hal naast de huidige hal op het parkeerterrein van de dansschool
  • Nieuwe hal op de plek van de huidige gymzalen van het Edison College.

In de gesprekken met de gemeente kwam al heel snel een derde scenario voorbij: De Zuiderparkhal.

Deze hal wil men graag behouden, echter dan moet de hal of gerenoveerd worden of afgebroken en een nieuwe hal bouwen. In de gesprekken zijn we met de gemeente tot een principe afspraak gekomen: De Zuiderparkhal wordt de nieuwe accommodatie van Alterno. Wij willen graag dat er nieuwbouw plaatsvindt. Een gerenoveerde hal is altijd suboptimaal. Het zal minder duurzaam en energie zuinig zijn dan een nieuwe hal. Ook zouden we willen dat de hal 9 meter hoog wordt en gaat beschikken over, als het kan, zes volleybalvelden.  We weten dat het heel ambitieus is, maar zeker ook haalbaar. Komend half jaar gaat de gemeente in samenwerking met Alterno onderzoeken wat de beste optie wordt uit een drietal scenario’s: Nieuwbouw Zuiderparkhal, Renovatie Zuiderparkhal of een hal bij voetbal vereniging Columbia op de Winkewijert. Zoals ik al aangaf hebben wij de sterke voorkeur voor nieuwbouw van de Zuiderparkhal.

Wat we gaan doen met de huidige accommodatie is helemaal afhankelijk van de ontwikkelingen. We kunnen daar nog geen uitspraken over doen. Het kan zijn dat we hal in bezit houden omdat we de velden als vereniging nodig hebben, het kan ook zijn dat we de hal verkopen aan de gemeente. We zullen daar in de komende Algemene Vergaderingen van Alterno verder met elkaar over van gedachten wisselen.

Als u dit leest, en u denkt als lid – of ouder van een jeugdlid – ik wil wel meedenken over dit proces, dan kunt u zich bij mij melden. We zijn zeker ook op zoek naar deskundigheid op het vlak van duurzaamheid, bouwkundige-, juridische-, kennis over exploitatie van dergelijke grote hallen inclusief horeca. Mocht u vragen hebben, ook dan kunt u mij aanspreken.

Henk Wijnsma Voorzitter

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *