Nieuwe boilers

Technische update voor de Alternohal

Beste Alternoten.

Zoals al gemeld op 12 juni was het niet meer mogelijk om te douchen. Afgezien van de Coronaregels, hebben we problemen met lekkende warmwatervoorziening.

De bestaande boilers waren z.g. “indirect gestookte boilers”. Dat houdt in dat het water, middels een spiraal in de boiler, werd opgewarmd door een externe geplaatste CV ketel.

Deze ketel is tevens bedoeld voor warm tapwater voor Dros en de BSO, alsmede voor de verwarming van de kleedkamers, gangen, commissiekamer en BSO ruimte middels radiatoren.

Gisteren 10 juli is het klusteam gestart met de vervanging van de bestaande boilers. De hele ruimte is gestript. De beide boilers, inclusief leidingen, pompen en de CV ketel is verwijderd. Er worden twee nieuwe boilers geplaatst die elk voorzien zijn van een eigen ketel.

Voordeel hiervan is een aanzienlijke energiebesparing (gas). De nieuwe boilers waren vrijdag 9 juli al gebracht en maandag 12 juli komt de installateur alles weer opbouwen. Deze werkzaamheden zullen de gehele week in beslag nemen.

Er is weer een korte foto reportage gemaakt van de werkzaamheden. Klik HIER voor meer foto’s

Indien de Coronaregels het weer toelaten en de kleedkamers weer geopend worden, kunnen we weer normaal douchen in de Alternohal.

Indien je meer informatie wilt over deze technische verbouwing, neem dan contact met mij op via onderstaande mailadres.

René Steenman

Bestuurslid Facilitaire zaken

facilitair@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 juli 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie