Nieuw Dames 1 krijgt vorm

Persbericht: Het sterk vernieuwde dames 1 begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag kondigde een blije Eric Meijer aan dat hij weer drie speelsters aan zijn selectie heeft weten toe te voegen, waardoor de teller momenteel op negen staat. Bovendien is de technische staf voor het komend seizoen bijna rond.

Meijer is bijzonder verheugd dat van de huidige selectie Gina Valenti heeft aangegeven ook volgend seizoen het groene shirt van Alterno te zullen dragen. Met het reeds eerder aangekondigde doorschuiven van Yvet Visser en Daphne Broekhuis vanuit dames 2 is het aandeel van speelsters uit de eigen jeugdopleiding daardoor flink toegenomen ten opzichte van vorige seizoen.

Van Inter Rijswijk komt de 17-jarige Kirsten Bröring over. De 1.90 m. lange Bröring traint momenteel mee met Jong Oranje en zal in het team van Eric Meijer gaan spelen op de middenpositie. Voor dezelfde positie maakt ook Laura Overwater (20) de overstap. Zij komt van eredivisionist VC. Weert en geeft in haar toelichting aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging die zij in Apeldoorn hoopt te vinden.

Binnenkort hopen we de namen voor de resterende posities bekend te kunnen maken.

De staf van Dros Alterno Dames 1 is ook bijna rond. Hoofdtrainer Eric Meijer zal komend seizoen geassisteerd worden door Gert Ketel en Frans Schäffer, beiden ervaren assistenten afkomstig van de eigen vereniging. Nieuwkomer is Ina Rouwenhorst. Zij komt over van VC Zwolle, waar ze twee seizoenen geleden Redbad Strikwerda assisteerde bij Zwolle Dames 1. Daarnaast is zij al enige jaren actief als Nevobo-trainster bij het RTC.

De technische staf is verder ingevuld met fysieke trainer Vincenzo Valenti, scout Rick van Andel en algemeen manager Alex Vlessert.

Einde persbericht (JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie