Niet mooi, wel spannend

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd in de play-offs op het programma, de dames uit Apeldoorn mochten het in Zwolle opnemen tegen de hoofdmacht. Er werd gestart met Anna, Iris, Romy, Linda, Kirsten, Eline en Gio. De dames kwamen goed uit de startblokken, hoewel Zwolle steeds een gaatje van 2 punten vasthield. Bij 20-21 had Alterno Zwolle echter ingehaald en na een spannend seteinde werd het 24-26 voor Alterno. De tweede set kende eenzelfde verloop als de eerste, behalve dat Zwolle bij de big points het gat wist te vergroten naar 4 punten (21-16). Dit gat was niet meer te dichten door de Apeldoornse dames, wat de stand op gelijke hoogte bracht.
Set 3 en set 4 kenden eenzelfde beeld als de eerste 2 sets, wat een gelijke stand opleverde na 4 gespeelde sets. De vijfde set zou uitmaken wie er met het bonuspunt vandoor zou gaan. In deze set startte Alterno niet zeker genoeg. Waar de passing in eerste instantie nog voldoende was, kwamen de dames er aanvallend niet uit. Zwolle daarentegen had de gaten in de verdediging gevonden. Na een lange serviceserie aan Zwolse zijde werd er gewisseld bij een stand van 8-1. Alterno vocht zich nog terug maar de inhaalslag bleek niet groot genoeg. Zwolle ging er met de winst vandoor (15-8) in deze allesbehalve mooie, maar wel spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams.

Alterno bezit momenteel de vijfde plaats in de kampioenspoule en gaat het zaterdag opnemen tegen Eurosped in de eigen Alternohal om 20.00 uur. Komt dat zien!

Lisanne Baak

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *