Net niet sterk genoeg

Afgelopen vrijdag was het tijd voor een spannende wedstrijd voor Dames 11. Onze tegenstander was Voorwaarts, 1 van de teams waar we mee strijden om het kampioenschap. De eerste set begon wat wisselvallig, fouten van onze kant zorgde ervoor dat we op een achterstand stonden. Echter na een goede opslagbeurt van een van de speelsters, haalden we de achterstand in en wonnen we de set nipt met 25-23.
De tweede set liep veel beter dan de eerste, we hadden goede opslagen en maakte rally’s ook vaak af. Dit resulteerde in een eindstand van 25-19, een 2-0 voorsprong voor ons nu.
De derde set werd spannender, we gingen gelijk op en probeerde de punten binnen te halen, maar dit ging moeizaam. We waren erg gewaagd aan elkaar, maar wij waren deze set net niet sterk genoeg voor Voorwaarts. Het resultaat 24-26.
De vierde set wilde we verderzetten wat we tijdens de laatste punten van de vorige set hadden laten zien. Dit lukte echter niet en we maakte te veel fouten. We werden niet weggespeeld, maar konden de punten ook maar niet scoren, dus ook deze set ging naar Voorwaarts met 22-25.
Dit betekende dat we een vijfde set moesten spelen. Wij mochten met de opslag beginnen. We konden geen voorsprong creëren, dus werd er wat gewisseld in het team. Na het wisselen van kant, liep het beter. We begonnen aan een inhaalslag, wat ons nog redelijk wat punten opleverde. Helaas net niet genoeg, en we verloren de set, ondanks aanmoedigingen van het publiek en wisselspeelsters.
Het was even balen van het verlies, maar we kunnen best trots zijn op de vechtlust die we soms lieten zien in de wedstrijd.
Onze volgende wedstrijd is Vrijdag 27 Januari in Bathmen, hopelijk kunnen we dan weer rekenen op jullie aanmoediging!