MJT Doezum 2024

Woensdag 8 mei 14.00, 4 jeugdteams en 7 begeleiders. Het is was weer zo ver, we mochten weer naar Doezum. Voor degene die dit niet kennen, het is een meerdaags internationaal jeugdtoernooi. Het vindt plaats in Doezum rond Hemelvaart. Ook dit jaar deden wij met Alterno weer mee en wel met 4 teams: meiden B, jongens B, meiden top en jongens top. Het staat in het teken van 4 dagen samen zijn, volleyballen, feesten en vooral veel plezier maken. Terugkijkend op dit toernooi, denken wij dat het een aardig geslaagd toernooi is.

Even terug naar woensdag 8 mei, de zon schijnt en 37 spelers staan te popelen om te gaan. Iedereen staat zwaar bepakt klaar, je zou haast denken dat we met zijn allen 3 weken naar Frankrijk gaan…. Zo veel spullen moesten er mee. De auto’s worden volgeladen en we kunnen vertrekken, 1 uur en 45 minuten later komen we aan in Doezum. Althans…. 3 van de 4 teams. Jongens Top had iets vertraging, er moest een lekker broodje kipshoarma gehaald worden. Een goed idee van een van de spelers, maar de uitvoering was helaas wat minder. Helaas waren deze lekkere broodjes niet te krijgen, dus was jongens Top niet alleen te laat, ze hadden ook geen lekker broodje gehad. Een goed begin van het toernooi.

Ook dit jaar sliepen we weer in twee grote legertenten, harstikke leuk… maar het opzetten hiervan is een beste klus. Wel hebben we onze “opzettijd” verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Waar we er vorig jaar zeker 2,5 uur over hebben gedaan, stonden de twee tenten nu met een uurtje. Luchtbedden erin, bed opmaken en even eten. De eerste wedstrijden stonden ten slotte al op de planning.

Woensdagavond, alle teams mogen al een potje volleyballen. Meiden B en jongens B mogen om 20.40 uur een balletje slaan, meiden Top mocht 21.20 uur aan de bak en jongens Top was om 22.30 aan de beurt. Even over de wedstrijd van jongens Top, zij mochten spelen tegen Sudosa Desto. Het team van Sudosa Desto bestaat uit spelers die uitkomen in heren 1 en heren 2 van Sudosa, met onwijs mooie hemdjes werden de ballen er tijdens het inslaan hard ingeslagen. Volgens Sudosa was Alterno een leuke tegenstander voor een warming-up potje…. Set 1 was dit ook inderdaad het geval, maar gelukkig kwam Alterno eindelijk een beetje in het spel en wonnen ze set 2.

Je zou denken jongens Top, allemaal oudere ervaren jongens die wel kunnen presteren onder druk. Maar niets is minder waar, we zullen je even meenemen naar het einde van set 2. Het was erg spannend, 20-20, 21-21, 24-24. Je moet serveren, wat doe je? Hij moet in ieder geval goed, moeten de jongens kunnen toch? Bij Alterno werd er fout geserveerd, vervolgens bij Sudosa ook, 25-25. Alterno serveert weer fout, Sudosa ook. 26-26. Alterno serveert weer fout, Sudosa ook, 26-26. Gelukkig kon Yannick (spelend in jongen B) wel serveren onder druk en weet Alterno de set met 28-26 binnen te slepen. Zo blijkt wel weer, ervaring zegt helemaal niks 😉.

Na de eerste wedstrijden van het toernooi was het tijd voor een feestje, dit vindt plaats in de feesttent waar een DJ draait. Dit feest duurt tot 01.00, daarna terug naar de camping lopen en naar bed. Helaas voor de begeleiders duurt het even voordat iedereen in bed ligt, rond een uur of 3.00 slaapt meer en deel van de spelers en begeleiders. Tot dat….. een groep jongens schreeuwend voor de tent staat, iedereen wakker. Maar laat een ding helder zijn, Marnick was dit niet! Hij probeerde ervoor te zorgen dat iedereen stil was, hij was enkel het slachtoffer van de situatie.


Over Marnick gesproken…. De volgende dag maakte hij een deal met Yoeri (coach jongens Top). Hij zou 30 minuten zijn mond dicht houden, in ruil voor twee frikandellen. Op Doezum zijn we erachter gekomen dat Marnick de frikandellenexpert is. Wil je weten waar je de lekkerste frikandellen kan eten? Volg dan het volgende account even op instagram: delletjes_spotter_apeldoorn

Op donderdag zijn er veel potjes gevolleybald, de resultaten waren wisselend maar plezier is er genoeg gemaakt. ’s Avonds konden we genieten van een heerlijk bordje macaroni en een kippenbout. Het was tijd om ons op te maken voor de feestavond, er stond namelijk iets spannends op de planning. Om 00.00 was er iemand jarig….. begeleider van jongens B, Jordy! Dit werd om 00.00 uur goed gevierd in de feesttent, met een slinger en een ballon.

Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat Jordy niet echt jarig was. Er was een klein administratief foutje gemaakt waardoor hij 6 dagen eerder jarig was. Alleen de begeleiders wisten dit en het feestje werd goed gevierd!

Op vrijdag stonden de laatste poulewedstrijden op de planning, deze werden door alle teams goed gespeeld. Jongen B, meiden B en jongens Top mochten ’s avonds een kruiswedstrijd spelen. De winnaar van de kruisfinale speelt zaterdag de finale, de verliezer mag spelen voor plek 3/4.

Meiden Top had een zwaar toernooi, dit door een krappe selectie. Dit mocht de pret niet drukken, plezier werd er genoeg gemaakt. Jongens Top verloor helaas de kruisfinale van Sudosa Desto en mocht zaterdag spelen voor plek 3/4.

Meiden B en Jongens B wonnen de kruisfinale en mochten om 14.00 en 15.00 de finale spelen. Je zou denken, je wilt winnen dus we gaan op tijd naar bed. Niks is minder waar, het feest was de laatste avond tot 02.00 uur. Rond een uur of 04.00 lag iedereen op bed, wel na een kleine zoektocht. Een speelster, vanwege privacy redenen zullen we geen namen noemen, was op pas met een speler van Dynamo. Alleen niemand wist waar, het was ondertussen al 03.30. Gelukkig had Thom zijn politiezaklamp mee en hebben we de twee uiteindelijk gevonden, ze hebben een gezellige avond samen gehad.

Zaterdag, de koek was aardig op, maar er stonden nog belangrijke wedstrijden op de planning. De tenten werden opgeruimd, spullen ingepakt en we waren er klaar voor. Jongens Top was als eerste aan de beurt, zij speelden een goede wedstrijd tegen Taurus. Zij wonnen set 1, maar helaas was Taurus set 2 te sterk. Een 3e set moest de beslissing maken, de set viel helaas in het voordeel van Taurus. De 4e plek is een mooi eindstation van jongens Top.

Meiden B speelde om 14.00 de finale, een spannende wedstrijd tegen Dynamo. Set 1 waren wij duidelijke de betere en wonnen deze set redelijk makkelijk. Set 2 ging lang gelijk op, uiteindelijk kwam Dynamo met 22-24 voor. Pien mocht serveren, als dat maar goed gaat. Gelukkig serveren we goed en komen we een puntje dichterbij, 23-24, nog een keer. 24-24, wat spannend. Gelukkig zijn wij het team dat de zenuwen onder bedwang kan houden en we slepen de set binnen. We zijn eerste!

Nu was het de beurt aan jongens B, zij speelden tegen Zwolle. Set 1 ging redelijk makkelijk, met een goede service en goed blokkerend en verdedigend werk werd de set binnen gehaald. Set 2 ging iets minder makkelijk, maar toch waren wij als eerste bij de 24 punten. Jarno mocht serveren en zoals dat gaat roept de hele zaal “huppel”, dan wordt er van de speler verwacht dat hij een sprong service net als Nimir Abdelaziz produceert. De hele zaal moedigt hem aan en Jarno gaat er vol voor, dat was ook te merken want de bal werd bijna de zaal uitgeslagen. Ondanks het resultaat, een goede poging. Zwolle werd natuurlijk tot hetzelfde aangemoedigd, ook dit resulteerde in een foute serve. En ja hoor, ook jongens B is eerste!

Tijd voor de prijsuitreiking. Twee keer een eerste plek, voor meiden B en jongens B. Een mooie 4e plek voor jongens Top en de eerste plek van onderen voor meiden Top. Bij het toernooi wordt er ook een speler tot MVP gekroond, dit jaar werd er gekozen voor iemand uit de meiden B categorie. Wij zijn onwijs trots om te mogen zeggen dat Pien uit Alterno meiden B de MVP van Doezum is geworden. Daarnaast ook leuk om te weten, dit is het tweede jaar op rij dat de prijs door iemand van Alterno wordt gewonnen. Vorig jaar heeft Sietse hem gewonnen en dit jaar dus Pien.

We hebben onwijs genoten van dit toernooi! We hebben ook sponsoren gehad die het mogelijk hebben gemaakt om hieraan mee te kunnen doen, we zijn jullie onwijs dankbaar!

TTC Nederland, Kugel licht en geluid, Handelsonderneming D Verschoor, WK Wijsman & Koster tandartsen, Jimmy’s koeriersdiensten en WvL Design.

Groetjes,

Isa, Loïs, Manon, Yoeri, Thom, Jordy en Daphne

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 mei 2024 door Peter Bredenoort
Share Button