Missie geslaagd, promotie voor Heren 1

Heren 1 is zaterdagmiddag gepromoveerd naar de eerste divisie. In Zwolle werd in drie sets overtuigend afgerekend met de in de reguliere competitie op de tiende plaats geëindigde eerstedivisionist VC. Zwolle. Door de overwinning gaat een grote wens van het vlaggenschip van Alterno alsnog in vervulling: promoveren naar de eerste divisie.

De snelste route daarnaartoe gaat uiteraard via het kampioenschap. Dat was dan ook de doelstelling van het trainersduo Richard van Rijn en Wouter Langendijk. Een ambitieus streven dat voor de eerste competitiebal was geslagen niet onder stoelen of banken werd gestoken, maar gewoon hardop werd uitgesproken.

Bijstellen

Naar mate de competitie vorderde bleek het leerproces van het team, waarin ook een groot aantal jonkies uit de eigen jeugdopleiding zich een plaats hadden verworven, toch net iets te veel punten te kosten, waardoor de titel langzaam buiten beeld raakte. Aan het einde van de race bleek zelfs plaats twee, de P/D-plek nog op de tocht te staan.

Het bewijst de veerkracht en de klasse van onze lange mannen dat die tweede plek uiteindelijk op de laatste speeldag toch werd gepakt. ,,Als we geen kampioen kunnen worden dan willen we in ieder geval promoveren en daarvoor moeten we tweede worden. Anders hebben we helemaal niets”, waren de woorden van Van Rijn, nog vlak voor het einde van de reguliere competitie.

Driekamp

Die tweede plek werd met vereende krachten veiliggesteld en met een driekamp in het vooruitzicht bleef de hoop op een geslaagde seizoensafsluiting voor Alterno in leven.

De driekamp bleek al snel een tweekamp te zijn met als enige tegenstander VC Zwolle. Die bleek zaterdagmiddag nauwelijks in staat om een vuist te maken tegen een ontketend Alterno, al lag dat volgens Richard van Rijn voornamelijk aan het eigen goede spel: ,,We zijn geen moment in de problemen geweest. Dat kwam vooral doordat we meteen in de eerste set ons visitekaartje hebben afgegeven (14-25).”

Ook in de twee sets daarna (21-25, 22-25) bleef Alterno het eigen spel spelen en weerstond het de verleiding om te gaan ‘meeklooien’ met de tegenstander, zoals Van Rijn aangaf. ,,We zijn goed blijven spelen. Met veel servicedruk. Ook de lange rally’s waren eigenlijk allemaal voor ons.”

Promotie

De missie om dit seizoen kampioen te worden slaagde dan wel net niet. Het grotere doel om zo snel mogelijk weer eerste divisie te gaan spelen wel. Misschien nog wel iets knapper. En dat met een ploeg waarin een groot aandeel is weggelegd voor jonge spelers die bij de club zelf zijn opgeleid. Op naar een nieuw avontuur, dat volgend seizoen begint in de eerste divisie.

P/D eerste divisie: VC Zwolle – Alterno 0-3 (14-25, 21-25, 22-25)

Jos Mulder

Foto Patricia Leerkes.
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Jos Mulder
Share Button