Minimale bezetting in Sliedrecht

In verband met een aantal verplaatste wedstrijden kwam Alterno dames 1 pas in actie in het nieuwe jaar op 11 januari. De eerste pot na de winterstop werd gespeeld bij Sliedrecht. Sliedrecht had eerder deze week de koppositie heroverd na de winst op Eurosped.

Alterno moest het met minimale bezetting doen deze wedstrijd. Ze mistte een aantal speelsters dat in Portugal zat Jeugd Oranje speelde op dezelfde tijd de finale van het 8-landen toernooi tegen Italië voor een ticket naar het EK.

Ondanks maar twee wisselspeelsters op de bank te hebben begon dames 1 sterk aan de wedstrijd. Tot 15-15 liep de stand zo goed als gelijk op. Hierna pakte Sliedrecht de leiding en won met 25-17.

Set twee verging het de dames van Alterno iets minder. Sliedrecht was duidelijk de betere ploeg. Alterno wist de bal vaak in het spel te houden maar kwam er aanvallend niet doorheen. Dit zorgde voor mooie rally’s en leuk volleybal, maar helaas wel een overduidelijke winst voor Sliedrecht: 25-15.

In set drie ging het Alterno iets beter af. De lange rally’s vielen iets vaker naar Apeldoornse zijde en Sliedrecht maakte wat meer fouten. De set werd op 25-19 afgesloten.

Ondanks tegen de koploper te spelen met een aantal speelsters afwezig wist Alterno er een goede wedstrijd van te maken. Het werd Sliedrecht zo nu en dan echt lastig gemaakt om te scoren.

Deze positiviteit wordt zeker meegenomen richting de volgende wedstrijden in 2020. Alterno gaat een drukke periode tegemoet, waarin ze een aantal keer twee wedstrijden in de week zal spelen. Erbij zijn kan natuurlijk! De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 18 januari in de Alternohal, 20.00u. Tot dan.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 januari 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *