Meiden D5 winterkampioenen

Afgelopen zaterdag is het meiden team D5 van Alterno met vlag en wimpel kampioen geworden. Een hele mooie ongeslagen status in de competitie. Een week geleden werd pas de eerste set van alle wedstrijden verloren en dat gaf toch wat teleurstelling bij de meiden en kwam er ook wat onzekerheid. Maar dat was nergens voor nodig omdat zaterdag de enige concurrent Dio met 3-0 werd verslagen.
Voor de wedstrijd werd er al hevig gerekend dat 1 set winnen voldoende zou zijn. Dit leverde toch weer wat extra zenuwen bij de meiden op. De tegenstander Dio was een geduchte concurrent ondanks dat er al 2 wedstrijden met 3-0 van hun waren gewonnen.
Tijdens de eerste set zag je dat er best wel wat spanning op zat maar er werden weinig onnodige fouten gemaakt en er werd uitstekend geserveerd door allemaal. Het was erg spannend en het ging gelijk op waarin de meiden alles gaven wat ze konden. Aan het einde van de set bleek Alterno toch het meest geduldig en wonnen met 27-25 en daarmee was het doel bereikt en waren de meiden kampioen!!!!! Dit werd dan ook uitbundig gevierd door zowel de meiden als de supporters op de tribune.
Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen en 2e set verliep als net zo spannend (ook 27-25 winst) als de 1e maar je zag aan alles dat de spanning er af was. In de 3e set volgde de ene mooie aanval de andere op. Ook durfde een paar meiden bovenhands te serveren wat veel punten opleverde. Een 25-10 was ook een mooie afsluiting van die wedstrijd. Toen de wedstrijd was afgelopen kon er eindelijk feest werden gevierd en ontvingen de meiden een mooi kampioensshirt, een medaille en kleine attentie. Na dit feest moest er nog wel een wedstrijd gespeeld worden maar aan de dadendrang van de Alterno meiden was Spiker niet opgewassen en het werd een duidelijk 3-0 overwinning. Mooi gedaan meiden! Wij, coaches, papa/mama’s, opa’s/oma’s zijn trots op jullie en genieten elke week weer van jullie spel vreugde en mooie ontwikkelingen die het team en de spelers doormaken.
Na het in ontvangst nemen van bloemen en het maken van nodige team foto’s werd er afgereisd naar de Alterno hal waar door de minicommissie de teamschotel werd aangeboden.
De dag werd afgesloten met een zeer geslaagd middagje zwemmen.