MB2 tegen Avior MB5

De op 3 na laatste wedstrijd van het seizoen. We staat ruim bovenaan in onze pool, maar als we deze wedstrijd weer alle sets winnen, kunnen we onze voorsprong flink vergroten! In dat geval zou het wel heel raar wezen als we geen kampioen worden. Een aantal teamleden zijn geblesseerd, maar door een ruime hoeveelheid sporttape was het toch nog te doen! Na lekker te hebben warmgelopen, ingespeeld en ingeslagen te hebben begon de wedstrijd en was Avior aan de opslag. We moesten even inkomen en begonnen met 3-2 achterstand. Bij 8-7 voor Alterno namen we een time out. Dat bleek te helpen want het liep op naar 25-13. 1e set voor Alterno! De 2e set begon Alieke met serveren en had een schitterende serie. Bij 7-0 nam Avior een time out, maar Alieke ging vrolijk door en maakte het tot 10-0! Bij 23-12 hadden was er weer een time out, daarna maakte wij het af met 25-12. De 3e set hadden Renske en Celine mooie surf series en maakte het samen met het team tot een eindstand van 25-6! Door voldoende druk op de tegenstander te zetten raakte die van slag waardoor ze weinig tegenstand meer gaven. We kregen de opdracht om B,C en stijgaanval te doen in de 3e set. Als we het niet deden dan moesten wij aan het einde van de wedstrijd 10 burpees doen, maar als we het wel deden dan zou Rutger 10 burpees doen. Uiteindelijk had niemand burpees gedaan omdat we nog geen B aanval hadden,  maar doordat we weinig ballen terug kregen hadden we ook niet echt de kans kregen om er een te doen. Dus toen hadden we het zo opgelost! De laatste set was Alterno een beetje rommelig aan het spelen. Wij dachten deze set makkelijk te winnen en raakten de concentratie te veel kwijt. Dat is dus iets waar we nog aan moeten werken. De standen bleven gelijk tot 18-17, toen gingen we wat geconcentreerder spelen. En daardoor wisten we ook deze set makkelijk te winnen! Nienke kreeg helaas last van haar pink en werd halverwege de wedstrijd gewisseld met Renske.  De set eindigde met 25- 20. 4-0 voor Alterno!!!