MA1 kampioen

Afgelopen zaterdag zijn wij kampioen geworden in de hoofdklasse, tot nu toe ongeslagen. Dat kwam voor ons als een verrassing, want de eerste helft van het seizoen ging met pieken en dalen. Onze smoes was dat we veel blessures hadden ;). Oscar zat toen veel te springen langs de kant, dat doet hij als het niet zo goed gaat. Gelukkig was Quinty er om hem een beetje in toom te houden.

Nadat we kerst hadden gevierd gingen we met veel positiviteit de tweede helft van het seizoen in. Deze helft van het seizoen hadden we een aantal positie wissels. Kim werd tweede libero en door een knieblessure kon Lisette niet meer op midden en werd daarom een beetje van alles en nog wat 😉

De eerst wedstrijd begon meteen goed met een 3-2 overwinning op VVH. Daarop volgend kwamen er nog een aantal 3-2 overwinningen. Toch hadden we al meer uitwedstrijden gewonnen dan het eerste helft van het seizoen. Fenne ging steeds sneller en harder slaan, zoals Oscar het graag wilt ;). Ilse scoorde steeds meer punten met haar serve en werd een van onze betere serveerders. Dit was Kim haar eerste wedstrijd als libero en dat ging haar goed af! Ondanks dat Nerissa zich minder fit voelde, kwam ze goed mee.

Daarna kwamen er wat makkelijkere wedstrijden en wonnen we ze bijna allemaal het 4-0. In de voorjaarsvakantie hadden we een lastige wedstrijd tegen de nummer 1, Set Up ‘69. Carmen haar pass liep lekker. Ook Mila en Luna zaten lekker in de wedstrijd en scoorde meerdere punten met hun aanval. Lisette was deze wedstrijd setter en deed het erg goed.

Doordat Set Up ‘69 onverwachts had verloren, hoefde we de een na laatste wedstrijd alleen nog maar te winnen. We moesten tegen VVH die 3e stond. Het werd dus zeker niet makkelijk, maar er was genoeg publiek om ons aan te moedigen. De eerste set was heel spannend maar wonnen we met 25-23. Kaja haar setjes waren heel mooi. De tweede set wonnen we met gemak (25-12). De 3e set zakte het een beetje in en verloren we helaas met 25-19. Ondanks dat Nicole haar knie verdraaide bij het inspelen, scoorde ze een paar leuk puntjes met haar serve. De 4e set wonnen we gelukkig met 25-13. Annemarte scoorde met haar goede aanval het laatste punt. KAMPIOEN!!!

Het kampioenschap werd nog niet uitgebreid gevierd, omdat we Ilse miste. Zaterdag na de laatste wedstrijd gaan we het uitgebreid vieren.

We vonden het een leerzaam en gezellig jaar! Oscar en Quinty bedankt!