M-CMV overleeft 1e ronde niet

Alterno gaat met 7 teams door naar de halve finales van het NOJK. In de eerste ronde wisten drie van de vier teams die op zaterdag 06 januari in actie moesten komen, zich te plaatsen voor de halve finale. Meisjes CMV werd als enige Alterno-team uitgeschakeld. Meisjes C en Jongens C en Jongens CMV plaatsten zich redelijk eenvoudig. Doordat al deze drie teams groepswinnaars werden, ontliepen ze de kruisfinale. De A- en B-teams van zowel de jongens als de meisjes waren al zeker van een plaats in de halve finale. Zij waren vrijgeloot en hoefden daarom vandaag niet in actie te komen.

De dag begon voor meisjes CMV nog wel aardig. Het team, gecoacht door Isa Jonker en Gerbrand van Hierden, won het openingsduel tegen Halley, maar moest daarna nederlagen incasseren tegen zowel Krekkers als Tornado Geesteren. Met een derde plek moest de kruisfinale tegen de nummer twee van de andere poule beslissen over een plek in de volgende ronde. In dat duel bleek het thuisspelende Devoko te sterk.

Beter verging het Jongens CMV. Zij legden Volley2b, Taurus en Leyton hun wil op en gingen als poulewinnaar rechtstreeks door naar de volgende ronde. Dat was ook het geval in Barneveld bij Jongens C. Ook hier kon na vier gewonnen poulewedstrijden (Keistad, Orion, VCV en SSS), de tas weer worden ingepakt en de terugreis aanvaard. Meisjes C verloor weliswaar de openingswedstrijd tegen Next Volley maar bleek vervolgens voor Orion, SSS en VCV te sterk Hierdoor werd dit team, voor het eerst niet gecoacht door Rien Scholten maar door Moniek Jansen en Judith Schaap, na de matige start alsnog poulewinnaar.

Zoals gezegd waren MA, JA, JB en MB al zeker van de volgende ronden. Daar komen naar vandaag dus JC, MC en J-CMV bij. De volgende ronde (1/2 finale) staat gepland op zaterdag 17 februari.

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *