Lippmann nieuwe trainer Dames 2

Persbericht: Arno Lippmann (57) is de nieuwe trainer van Topdivisionist Dros Alterno 2. Lippmann volgt hier Eric Meijer op die komend seizoen de hoofdmacht van Alterno onder zijn hoede krijgt.

Lippmann komt over van Orion, waar hij afgelopen seizoen verantwoordelijk was voor het eerste vrouwenteam. Over zijn overstap zegt hij:
”Ik vind het bijzonder leuk om bij Alterno een aantal “oude” bekenden tegen te komen. Het geven van training moet mij energie geven en afgelopen trainingen heb ik dit zeker bij Alterno ontvangen. Er staat een mooie mix van ervaring en jeugd die elkaar moeten stimuleren, elkaar beter moeten maken. Ik ben zeer gemotiveerd om aan dit proces mijn bijdrage te mogen leveren.”

Arno Lippmann treft bij Dros Alterno 2 een vrijwel complete selectie aan. Van de groep van vorig seizoen zijn een zestal speelsters gebleven. Daarnaast zijn er vijf nieuwe speelsters aan de selectie toegevoegd.

Twee van die “nieuwelingen” zijn spelverdeelster Barbara Knap en passer/loper Ellen Luttikhuis. Zij keren terug op het oude nest want in het verleden maakten beide speelsters al deel uit van het eerste team van Alterno.

Alterno verwelkomt daarnaast de 18-jarige Heleen van der Heijden en de 17-jarige Danisha Willems. Beide speelsters komen over van SSS uit Barneveld. Van der Heijden voor de middenpositie en Willems als libero. Laatste nieuwkomer is de 18-jarige diagonaal Sanne Verweij. Vorig seizoen kwam ze uit voor Zwolle 2 en ze geeft aan bij Alterno een stapje hoger te willen spelen omdat ze denkt er nog veel te kunnen leren.

Van de groep van vorig seizoen zijn Judith Schaap (spelverdeelster), Imre Schuitemaker, Kimberly Smit en Marloes Zinnemers (midden), aanvoerster Silke Schuitemaker en Anne-Britt Kneijnsberg (passer/loper) de speelsters die ook komend jaar zullen terugkeren in de selectie.

Einde persbericht. (JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *