Lidmaatschap

Welkom bij Alterno, waar jouw volleybalavontuur begint! Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van onze bruisende gemeenschap? Ontdek hier hoe je lid kunt worden en je passie voor volleybal kunt omzetten in een onvergetelijke ervaring.

1. Informatie aanvragen

Iedereen is welkom! Wil je eerst de sfeer proeven en een paar keer meetrainen? Vul het interesseformulier in of stuur een e-mail naar de contactpersonen van de betreffende afdeling. We hebben aparte afdelingen voor Mini’s tot 12 jaar, Jeugd 12-18, Senioren vanaf 18 en de Recreanten. Coördinator recreanten? Gertjan Beumer staat voor je klaar.

Tot 12 jaar: Mini-afdeling: mail

12-18 jaar: Jeugdafdeling: mail

Vanaf 18 jaar: Senioren-afdeling: mail

Interesse in recreatievolleybal? Bekijk eerst de recreantenpagina: klik hier

Coördinator recreanten: Gertjan Beumer: mail

Samen met de desbetreffende technisch coördinator wordt bepaald bij welk team je mee kunt gaan trainen. Je mag gratis meetrainen tot de eerste van de maand volgend op de eerste training.

2. Lid worden

Na een aantal keer meetrainen de knoop doorgehakt? Download het aanmeldformulier, voeg een digitale foto van je hoofd en romp toe, en stuur het naar de ledenadministratie. Samen met de desbetreffende technisch coördinator wordt bepaald bij welk team je mee kunt gaan trainen. Je mag gratis meetrainen tot de eerste van de maand volgend op de eerste training.

Download het aanmeldformulier en stuur dit naar de ledenadministratie voorzien van een digitale foto van je hoofd en romp in .jpg of.jpeg format bij de mail.

Wil je ook competitie gaan spelen

Geef het aan op het formulier en regel je NeVoBo-contributie. Competitiespelers zijn namelijk naast de verenigingscontributie ook NeVoBo-contributie verschuldigd. De ledenadministratie zorgt ervoor dat je wordt aangemeld bij de NeVoBo en je ontvangt een spelerskaart. Heb je al een NeVoBo-nummer? Vermeld dat dan even op het aanmeldingsformulier.

Wanneer je nog in het bezit bent van een geldige spelerskaart, dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor. De NeVoBo levert in deze situatie namelijk geen nieuwe spelerskaart. Het is altijd mogelijk een nieuwe spelerskaart aan te vragen. Hiervoor wordt echter wel € 5,00 in rekening gebracht. Voeg s.v.p. geen spelerskaarten bij het aanmeldingsformulier

Ondersteunend lidmaatschap

Ook ondersteunend lid worden is mogelijk – heel fijn dat je je betrokken voelt bij Alterno! Hiervoor dien je eveneens het aanmeldformulier in te vullen en in te leveren bij de ledenadministratie.

3. Lid zijn: contributie

Contributie

De contributie is opgebouwd uit twee delen: de basiscontributie en de Nevobo contributie. De Nevobo contributie betreft de kosten voor het spelen van competitie (Nevobo-contributie, spelerspas, zaalhuur tijdens wedstrijden, teamgelden en andere competitiekosten).

Plusteams, die intensiever trainen, hebben een plustoeslag. Bekijk de actuele contributiebedragen op onze website en investeer in jouw volleybalplezier.

De actuele contributiebedragen staan hieronder aangegeven

Speciale regelingen

Wedstrijdshirt kledinglijn

Vanaf seizoen 2020-2021 wordt door Dros Alterno een wedstrijdshirt beschikbaar gesteld vanuit het kledingfonds. Alle Dros Alterno spelers spelen de wedstrijden in dezelfde outfit. Daarop staan ook onze sponsoren.

Klik hier voor meer informatie over de clubkleding

Blessureregeling

Bij blessures (of bijvoorbeeld bij zwangerschap) bieden wij de flexibiliteit die je nodig hebt. Als je 3 maanden aansluitend niet kunt volleyballen vanwege zwangerschap of blessure, neem dan contact op met de ledenadministratie voor support en tijdelijke stopzetting van je lidmaatschap. De tijdelijke stopzetting gaat pas in op moment van melden.

Gezinskorting

Voor gezinnen met drie of meer spelende leden gedurende het hele seizoen, wacht een speciale beloning! Ontvang €17,50 gezinskorting aan het einde van het seizoen. Laat ons weten dat je hiervan wilt profiteren via de ledenadministratie.

Regelingen voor minimahuishoudens

Wij geloven dat iedereen moet kunnen genieten van volleybal. Ook als je het financieel niet breed hebt. Ontdek speciale regelingen vanuit de gemeente, speciaal voor gezinnen met een laag inkomen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Vertrouwelijkheid is gegarandeerd door onze ledenadministratie.

Wijzigingen in lidmaatschap

Voor meer informatie, adreswijzigingen, of wijzigingen in het lidmaatschap, neem contact op met onze toegewijde ledenadministratie: Patricia Leerkes-Geervliet: ledenadministratie@alterno-apeldoorn.nl

4. Opzeggen lidmaatschap

Opzeggen? Doe het per kwartaal via e-mail naar ledenadministratie@alterno-apeldoorn.nl. Het is belangrijk dat het schriftelijk gebeurt. Tip: Houd de contributie in eigen hand en zeg vóór de eerste van het nieuwe kwartaal op. Als je later bent kan er namelijk geen verrekening plaatsvinden.

Mailadres ledenadministratie: ledenadministratie@alterno-apeldoorn.nl

5. Privacy

Bij Alterno waarborgen we jouw privacy. Onze omgang met persoonsgegevens voldoet aan de AVG-wetgeving. Jouw gegevens worden verwerkt met respect voor jouw doelen en toestemming. Bezwaar tegen verwerking? Neem dan contact met ons op via Bestuur@alterno-apeldoorn.nl.

Alterno houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijk wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, die per 25 mei 2018 van kracht is in Europa). Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

– Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt;

– De verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt (denk hierbij aan b.v. de leden administratie, teamindeling, uitwisseling met de Nevobo t.b.v. de competitie);

– Uitdrukkelijk vragen om uw toestemming als wij nieuwe gegevens toevoegen aan ons systeem;

– Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt (denk hierbij aan de NeVoBo);

– Alle door ons ontvangen fysieke post en/of e-mail, met daarin uw persoonlijke gegevens, in behandeling nemen en op correcte wijze verwerken;

– Adres wijzigingen direct behandelen en verwerken;

– U als Alterno lid de nieuwsbrief en uitnodigingen voor speciale evenementen van Alterno toezenden;

Indien u bezwaar heeft tegen verwerking van uw gegevens dan verzoeken wij u contact op te nemen met Bestuur@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 juli 2024 door Jos Mulder
Share Button