Let’s play Darts

Sinds kort kan er nu ook gedart worden in de kantine. Er zijn een paar prachtige ‘kasten’ gemaakt, waarin de dartborden keurig zijn opgeborgen. Netjes voor als het druk is en het publiek de ruimte nodig heeft. Is het niet al te druk, dan kan er lekker gedart worden tijdens en na de trainingen en/of wedstrijden. Een sport of een spel, dat durf ik niet te zeggen, maar in ieder geval kan het er spannend aan toe gaan. Het zijn professionele borden; de afmetingen van de gooiafstand en de hoogte van bulleye zijn keurig uitgemeten.
Deze professionele opstelling is mogelijk gemaakt door een aantal partijen. Enorm dank voor jullie bijdrage! Het initiatief voor het darten is genomen door Peter Bredenoort, William van Luttikhuizen en Laurens Leerkes. Top mannen!

Er zijn een paar regels opgesteld:
• Tijdens druk bezochte wedstrijden is het helaas niet mogelijk te darten. Dan is deze ruimte nodig voor het publiek.
• Natuurlijk gelden er allerlei veiligheidsregels. Gooi geen dartpijlen als er iemand vlak bij het bord staat. Zorg dat iedereen achter je staat zodra je gaat gooien.
• Neem je eigen pijlen mee.
• Als je gedart hebt, doe je kast weer dicht en op het slot met de schuif.

Laatste donderdag van de maand: DART avond
Vanaf donderdag 28 september willen we starten met dart avonden. Iedere laatste donderdag van de maand starten we om 19.30 uur. We kijken hoeveel Alternoten (en andere mensen die willen darten) er zijn. We proberen dan een leuke poule-indeling te maken, waarmee we dan een competitie kunnen opstarten.
We hebben nog geen ervaring, maar dat gaan we gezamenlijk opdoen. Er komt tijdens de 1e dartavond een intekenlijst voor mensen die vaker willen darten en willen meedoen aan de dart-competitie. Is de opkomst groot (en daar hopen we op), dan gaan we kijken hoe we het gaan aanpakken. Neem je eigen dartpijlen mee. Mocht je die (nog) niet hebben, wij hebben een paar professionele pijlen die je tijdens de dart avond kunt gebruiken.
Ook kun je natuurlijk, op elke willekeurige avond als de kantine open is, met je eigen team een competitie spelen.
Het gaat om de gezelligheid, samen darten, een praatje en een biertje. En wie weet, zit er onbekend talent onder 1 van de Alternoten.
Nu is er op tv vaak alleen te zien dat mannen darten, maar wij roepen nadrukkelijk ook onze dames op om een pijltje te gaan werpen. Waar is ons vrouwelijk talent op de dartbaan?
We hopen er met z’n allen veel plezier aan te beleven, en wij staan open voor alle suggesties.

De activiteiten commissie.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 november 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie