Laatste uitduel Dames 1

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Apollo op het programma. Na onze 3-1 overwinning van twee weken geleden en de overwinning van Apollo op US was er duidelijkheid: ons plekje in de eredivisie is veilig en US zal degraderen. Dit had wel gevolgen voor hoe wij de uitwedstrijd bij Apollo zouden gaan spelen aangezien deze wedstrijd op dezelfde dag viel als de NOJK finale. Omdat eredivisiebehoud zeker was, is er besloten dat de NOJK speelsters en staff zouden deelnemen aan het NOJK, wat betekende dat we met een klein clubje afreisde naar Borne.

Zonder Daphne en Charlot aanwezig om te setten, werd Moniek op deze plek gezet (wat ze lekker deed met ook nog het hoogste scoringspercentage van het team (57%)). Met Tess afwezig en Mo als setter vervulde Gina de plek op de dia en Ina nam met hulp van Marlies de coaching op zich. Met Claudia erbij konden we allemaal fit aan de wedstrijd beginnen en met de wijze woorden van Ina: “We zullen onze huid duur verkopen”, verlieten we de kleedkamer en begonnen we de wedstrijd fit en gemotiveerd.

De wedstrijd begon wat zoekende. De passing liep niet helemaal lekker en we lieten punten liggen op zaken die we anders wel op orde hebben. De set ging met 25-12 naar de thuisploeg. Begin tweede set liep de setter van Apollo een blessure op. Het spel kwam hierdoor even stil te liggen en Apollo had hier meer moeite mee dan wij hadden. We konden wat punten uitlopen en kregen onze zaken beter op orde. Apollo kwam nog wel even terug maar met een goede sfeer binnen het team wisten we de set te winnen met 18-25. Dit spel vervolgde in de derde set, maar Apollo had zich herpakt en wist bij een stand van 23-23 het spel naar zich toe te trekken. We gingen de vierde set in met een stand van 2-1 voor Apollo. Ons spel was in niveau gedaald en dit resulteerde in een 25-09 setverlies. Jammer, maar volgende week gaan we er weer volle bak tegen aan om het seizoen goed af te sluiten tegen US! Hopelijk zien we je daar!

Groetjes,

Kirsten

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *