Kugel Jeugdkamp 2023 zondag

De tweede ochtend van het kamp hebben de deelnemers (en ja, ook de begeleiders) iets meer moeite met het opstaan. Gelukkig was de Bas-box dit weekend mee en kon iedereen wakker gemaakt worden onder het genot van verschillende hits.

Na een nogal moeizame start, hebben we dan toch eindelijk het ontbijt weten te halen. Hier en daar werd het eten nog  half-slapend naar binnen gewerkt maar dat mocht de pret niet drukken.

Vandaag was het programma een stuk rustiger dan de andere dagen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we stil hebben gezeten. ’s Ochtends hebben de meeste deelnemers nog een frisse duik genomen in het zwembad. Na alle waterpret moesten de deelnemers er toch echt aan geloven: het was tijd voor de dag van de arbeid. Deze feestdag stond bij ons in het teken van opruimen, schoonmaken en ervoor zorgen dat de kamers weer toonbaar opgeleverd konden worden aan het Summercamp. Dit bleek op sommige kamers toch een flinke opgave.

Na het nodige veeg- en schrobwerk konden we dan toch met zijn allen naar de lunch. Voor degene die niet bekend zijn met Summercamp Heino: Tijdens de lunch is er voor iedereen die wil een lekkere snack. Doordat een aantal deelnemers (helaas) ons kamp eerder moesten verlaten in verband met andere verplichtingen, hadden wij een aantal kaartjes over die nodig waren om een snack te halen. Hierdoor kwam de begeleiding op het geweldige idee. De pechvogel en favoriet van het weekend kregen een extra snack, het is natuurlijk zonde om eten te laten liggen. De prijzen werden gewonnen door Sjoerd Bottema en Timo Zieck,.

Na de lunch was er nog ruimte voor wat vrije tijd. Er werden liedjes gezongen, getafeld, gevolleybald en uiteraard ook wat uitgerust. De groep was gelukkig nog wel in de benen te krijgen voor een groepsfoto en niet te vergeten voor de laatste feestdag van dit kamp. De laatste feestdag die wij gevierd hebben was het Holifeest, dit was misschien wel te zien aan alle gekleurde kinderen die thuis zijn gekomen J

Als afsluiting van het kamp hebben we nog een winnaar gevonden. Dit team heeft door middel van de spellen, de meeste punten binnen gehaald en mag zich de jeugdkamp kampioen van 2023 noemen.

En niet alleen deze prijs werd uitgereikt… Unaniem is er besloten dat Marijn van der Linden ‘schatje van het kamp 2023’ is geworden. Marijn was dit jaar onze allerjongste deelnemer en heeft menig hart veroverd.

Al met al was het weer een ongelofelijk leuk weekend met leuke spellen, lekker weer en een hele leuke groep Alternoten.

Afsluitend willen wij nog onze sponsoren bedanken, zonder hen was dit kamp niet mogelijk. Kugel licht & geluid (René Kugel), TTC Nederland (Daniel van Bruggen), Ghala webwinkels (André Jonker).

Namens de gehele begeleiding bedankt en tot volgend jaar!

Stephan, Olaf, Marnick, Noa, Isa Daphne & Loïs.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 juni 2023 door Peter Bredenoort
Share Button