Kugel Jeugdkamp 2023 zaterdag

Na een iet wat korte nacht stond er zaterdag weer een bomvol programma op het menu. Om 08:30 is er gezamenlijk ontbeten in de eetzaal waarbij er ook nog een verjaardag werd gevierd, het thema van ons kamp is tenslotte feestdagen.

Vervolgens stond er een spellencircuit voor ons klaar. We speelden hits van voorgaande jaren zoals het komkommersjoelen, waardoor iedereen aan het eind van de ochtend lekker onder de yoghurt zat. Ook hadden we wat nieuwe spellen toegevoegd aan ons assortiment. Zo werden er bij Olaf en Marnick leuke estafettes gelopen en werd de ene na de ander omgekegeld tijdens het bubbelvoetbal. Dat laatste bleek toch nét iets wilder te gaan dan we vooraf hadden verwacht…

Van het spelen van al die spellen krijg je natuurlijk honger. Tijdens de lunch werd dan ook de ene na de andere boterham naar binnen gewerkt en vlogen de frikandellen over de toonbank. Goed eten was nodig, want ook in de middag zouden we weer actief bezig gaan.

De zon schijnt, het is een heerlijke 23 graden en dat betekent: Koningsspelen bij het Jacobsgat! Ook hier waren er weer 3 leuke activiteiten bedacht. Waar het ene groepje in cementemmers over het water probeerde te lopen, moest het andere groepje al buikschuivend over het zeil zoveel mogelijk punten proberen binnen te glijden. Maar het meest favoriete spel blijft toch wel het waterslagbal. Slagbal kennen we allemaal, maar wij spelen het een tikje anders. Wij spelen met een grote yogabal, buikschuifbanen en zwembadjes. Er valt dus misschien wel in te beelden hoe dit eraan toe ging.

Groot plezier zorgt voor grote honger, ook ’s avonds weer. Onze grillmasters Olaf en Stephan stonden te bbq’en alsof hun leven er vanaf hing, want zo aten onze deelnemers ook. Een worstje, friet, (dubbele) broodjes hamburger, niks was te gek. Nog in geen enkel voorgaand jaar ging het vlees er zo snel doorheen.

Na het eten was er voor iedereen wat vrije tijd, dit zodat de begeleiding de nachtspellen kon voorbereiden. Er werd een echte feestdagen-quiz gespeeld waarbij wij de kennis van alle deelnemers even hebben getest. Wat bleek: De kennis over de verschillende feestdagen in Nederland was erg groot. De ene na de andere vraag werd goed beantwoord. Naast de quiz had Noa ook een leuk spel bedacht: het schaduwspel. Vanaf achter een doek moesten er woorden/activiteiten worden uitgebeeld. Door middel van een grote bouwlamp was dan de schaduw van de uitbeelder buiten zichtbaar.

Naast deze spellen was er ook onze welbekende spooktocht in het Spookjesbos. Je focussen op verschillende raadsels en vragen blijkt toch een stuk lastiger als je achternagezeten wordt door de begeleiding en je steeds schrikt van vallende poppen of enge geluiden. Gelukkig is iedereen weer heelhuids teruggekomen.

Tijdens de avondspellen viel een groot deel van de deelnemers al haast in slaap, het was voor ons dus ook geen verrassing dat het na het avondprogramma snel stil was in beide huisjes. Er waren nog een aantal dapperen die een horrorfilm hadden aangezet, maar de meesten lagen al diep verzonken in hun dromen.

Slaap lekker en tot morgen!

Stephan, Daphne, Noa, Isa, Loïs, Olaf & Marnick.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 juni 2023 door Peter Bredenoort
Share Button