Kraker in Eredivisie

Tja je bestaat als afdeling 30 jaar, doet de laatste 5 jaar steevast mee voor het landskampioenschap en bent dat 1 keer geworden. Het eerste ere divisieteam binnen onze groene club landskampioen! Toch merken we dat velen van u ons spelletje nog niet goed kennen. Kom de komende wedstrijden kijken en beleven!

2016-03-26: 17:00 VV Alterno XZ 1 – Nesselande XZ 1
2016-04-02: 16:00 VV Alterno XZ 1 – V.a.s. F.D.S. XZ 1
2016-04-16: 17:00 VV Alterno XZ 1 – BVC Holyoke XZ 1
2016-04-23: 17:30 Apollo Mill XZ 1 – VV Alterno XZ 1

Op 30 april spelen we dan de Final Four om de titel in Doetinchem als gasten van Orion.

Een echte tien puntenwedstrijd staat op het programma; Alterno tegen Allvo. Op papier een kraker het gaat nl tussen de nummer 1 en nummer 2 in de competitie. De uitwedstrijd werd moeizaam gewonnen door groen en het beloofd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Dit was in het land ook bekend want er was geen vrije plaats op de tribune te bekennen, de plasjes werden ingehouden en het enthousiasme droop eraf.

De eerste set begint en voor dat we erg in hebben staan we een straatlengte achter. Te weinig focus en te veel eigen foutjes. De tegenstander zat er goed in en had ons in de tang. Bij 12-18 draaide plots het spel. Allvo kreeg geen grip op de service en ging in de aanval foutjes maken. We komen terug en walsen door. 13 punten tegenover 2 van Allvo. De winst is binnen 25-20. Het publiek zingt en klapt en geniet van de wedstrijd.
de tweede set geeft een aardig gelijk beeld als dat van de eerste. Het blijft dichterbij elkaar en spel is vooral spannend en nog niet hoogstaand. 25-21 winst! Nu de focus houden en geen rare dingen gaan doen, we zitten op koers!

Over de derde set zal nog lang worden nagepraat, spanning ten top, nog steeds niet het mooiste volleybal, wel lange rally’s en her en der wat irritatie over vermeende technische fouten, liften enz. we staan achter en komen er niet lekker door. Allvo ruikt de kans en doet er alles aan om deze set te pakken en zo in de race te blijven om de schade beperkt te houden. Uiteindelijk winnen we met 26-24 en zijn een kaart rijker en Allvo een illusie armer. Nu doortrekken, want in tegenstelling tot alle andere ere divisie wedstrijden zou het nu gedaan zijn maar ja, de 4e set moet ook gespeeld worden. Ook weer spannend maar net niet genoeg focus om door te pakken. 22-25 staat op het bord en wij zijn nu fier koploper!

Ik wil graag al het publiek bedanken voor de support en natuurlijk ook de lijners Esmee en Bert!

Anton, Zitvolleybal 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 februari 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *