Klusteam versterkt met 18 dames

Alterno Klusteam wordt versterkt door 18 klussende dames (of 16….)? Ja, dat had maar zo kunnen gebeuren, maar na zondag 1 juli worden het er zeker geen 18. Helaas zijn een aantal dames niet helemaal feilloos door de test gekomen. Hoe het allemaal begon??

Nu, in Mander. Niet bekend met Mander? Manderveen dan? Ook niet? In de buurt van Ootmarsum ligt het schitterende bedrijf van ‘boer’ Frans en zijn vriendin Fleur, genaamd Erve Snieder. Een familiebedrijf ergens ver uit het begin van de vorige eeuw. Een boerderij, inmiddels omgetoverd tot camping en kampeerboerderij. Vorig jaar rond deze tijd was het de beurt aan Willemien en mij om het dames Top weekend dit jaar te organiseren. Waarom wij? Wel, het was ons 2e lustrum en omdat wij ooit de initiatiefneemsters waren, mochten cq wilden wij nu weer. Willemien was overactief en vond deze historische plek. Eén keer kijken en de beslissing was genomen. Hier gaan we naar toe. Niet alleen de plek, maar ook de gastvrijheid van Frans en Fleur namen we mee in onze beslissing. Geweldige mensen!

Maar dan moet het weekend nog ingevuld worden. Datum was al bekend: 29 en 30 juni en 1 juli. De traditie van dames Top is om de locatie geheim te houden en iedere maand met een onnozele tip te komen. Al met al dus tot vrijdag 29 juni was de plek ‘top secret’. Maar wat zijn dames, speciaal de Toppers, nieuwsgierig. De organisatie werd bedreigd, geprobeerd om te kopen, uiterst gelet op versprekingen,….
Intussen, omdat Willemien zo nodig naar de andere kant van de plas moest verhuizen, was de organisatie uitgebreid met Esther Schuitemaker. Midden in de winter nog even een keertje kijken of het nog steeds de goede plek was voor ons weekend en gelukkig kon Esther zich hier ook in vinden. De voorbereidingen voor de invulling van het weekend kunnen beginnen.

Vrijdagmiddag komen álle toppers aan. Eerst even lekker gezamenlijk keuvelen, de kamers inspecteren, de omgeving beoordelen, het water in de hottub voelen, alvorens eten te gaan klaarmaken. Onder bezielende leiding van Ingrid en Esther S2 is het allemaal in goede banen geleid en konden we smullen van een overheerlijke pasta. En dan, een blijvende verrassing voor iedere topper. Ook in Engeland kennen ze bezigheidstherapie en daar heeft Willemien driftig gebruik van gemaakt. Voor iedereen is er een persoonlijke mok (mét naam) om het hele weekend koffie of thee uit te drinken. Fraai beschilderd met een tak, met teksten vriendschap, lachen, .. Een prachtige herinnering aan 10-jaar topweekenden.
Na de koffie is het tijd voor de borrel en natuurlijk voor de hottub, kampvuur en spellen. Nou ja, spellen?? Eerst de teamindeling: wat dacht je van: team Rode Wijn, team Witte Wijn en team Rosé. Herkenbare namen voor ons allemaal.
De eerste opdracht wordt gegeven: maak een commercial, met z’n allen, van het onderwerp dat je via een briefje krijgt. Dat dames Top zoveel creativiteit had, was zelfs mij niet bekend. Het uitbeelden van een halfzitsbank, van een vliegend licht, een vingeroog, lichtgevende neus, muggenstamper en een verdwijnpil deze ze alsof ze dagelijks bij een reclamebedrijf werken. Menig producent zou jaloers zijn.
Een gevaarlijk grijpspel werkt op de lachspieren van iedereen, zelfs buiten Mander te horen. Bij het kampvuur de meer serieuze gesprekken, in de hottub gaat het ook over niets, maar het is wel bere-gezellig en zo zoeken we laat op de avond, of liever vroeg in de ochtend, ons bed op. Vanwege de warmte is iedere kamer voorzien van een draaitol aan het plafond, die uitstekend zijn werk doet.
Een rustig wakker worden. De koffie wordt gezet en dan komt iedereen zo langzaamaan uit zijn nest. Het ontbijt wordt gedekt op de grote ronde tafels, en het gekakel begint weer. Gezellig en smakelijk wordt er ontbeten, tot de organisatie ingrijpt. Afruimen graag en klaar maken voor het ochtend programma. Spelletjes doen! De lievelingsbezigheid van Willemien.
Van panty-tennisbal-bowling tot spijkerpoepen, van bananen-tussen-de-billen-race tot ‘lulletje-prik’. Eén voor één hilarische spellen. Tijd voor rust en lunch. De mobieltjes worden in een enkel geval uit de ‘mobiele bak’ gehaald en zo hebben we kwalitatief een goed weekend.
Op naar de middag. Boer Frans komt met de tractor langs en zal ons naar een verrassingslocatie brengen. In de grote huifkar met z’n allen, waar de drankjes al koud staan. Een werkelijk prachtige natuurtocht staat ons te wachten. Soms met een takje in ons gezicht, maar wat hebben we een lol. Fietsers die spontaan wuiven. Zo’n troep vrouwen dat is altijd gezellig. Menig wielrenner in strakke kledij krijgt het te verduren. Na een half uur zijn we ter plekke en worden de kloten uit het vet gehaald. Rondje klootschieten met jeu-de-boules-ballen. Per team vertrekken we. Patricia past op onze spullen en heeft een geanimeerd gesprek met boer Frans. Frans heeft beloofd dat als we terug zijn, er lekkere hapjes zouden zijn. Nou, we zijn benieuwd.
Na ongeveer 3 kwartier zijn we klaar met de kloten. Iedereen heeft gelukkig zijn kloot behouden en is deze niet verdwenen in het gras dat 2 kontjes hoog staat. En wat ruiken we toch?? Frituur?? Teamschoten?? Verdomd. Boer Frans heeft onder uit de huifkar 2 frituurpannen tevoorschijn getoverd, op een aggregaat, en daar de hapjes in gebakken. Deze vervolgens weer in een grote koelbox gegooid en hiermee gaat hij rond. Lachen!! En als echte Alternoot zóóóó herkenbaar en lekker. Dan komt er een tractor voorbij scheuren met best een leuke hunk. Hè, niet 1, maar maar liefst 16 mannen op een tractor. Dat is interessant. Vooral Wendy gaat maar eens even kijken wie, hoe en wat en zit als eerste op een tractor. Foto-momentje. De mannen vinden het prachtig. 18 vrouwen, da’s wel gezellig. En ze hebben ook nog bitterballen. Iedereen kruipt op de tractoren en bekijkt eens even hoe dat werkt. Activiteit voor volgend jaar??? \
Boer Frans vindt het tijd om te gaan. Oke, weer de huifkar in. Langzaam zwaaien we de stoere mannen uit, niet bedacht op het bier dat zij over ons heen storten. Lachen!! Dom van ons, dat was natuurlijk te verwachten.
Op naar ijs, want het is warm. Echt boerenijs. Superrrr lekkerrrrr. Terug naar de kampeerboerderij en snel een drankje, onder de sproeier, in de hottub, in de schaduw (het is ruim 28 graden) en nog napraten over onze ervaringen. We gaan aan de slag met de bbq. Een soort van locomotief, die aan de ene kant wordt opgestookt door hout, de warmte door een pijp blaast waarop een rooster ligt. Esther S1 en Annet zijn onze kampvuurders, dus ook onze bbq-specialisten. De tafel wordt gedekt, de salades gemaakt, het vlees gebraden onder leiding van Willemien. Het gaat als een soepele machine bij dames Top. Lekker genieten op deze warme zomerse avond. Later op de avond gaat weer het kampvuur aan en hebben we een gesprek over vissen. Geen idee hoe we hier bij kwamen, maar iedereen kreeg een vissennaam. Ik zal deze informatie hier niet verspreiden. AVG gevoelige info!
Na wederom het grappige grijpspel van Vera, waaraan steeds meer toppers aan deelnemen en diepgaande gesprekken bij het kampvuur en de nodige bijzondere drankjes, is het weer tijd om naar ons nestje te gaan.
Koffie. Ik ruik koffie. Heerlijk. In de ochtendzon zetten Patricia en ik onze stoelen neer. Heerlijk om zo echt wakker te worden en even te kletsen. Daarna komen 1 voor 1 de anderen. Wederom een heerlijk ontbijt met een gekookt eitje. Tijdens het ontbijt wordt de volgende activiteit aangekondigd. We gaan klussen!!! Workshop Steigerhout. Maar eerst samen opruimen, dan zet de organisatie vast de spullen klaar. Met een paar voorbeelden in de hand, tekeningen op tafel, lukt het met gezamenlijke inspanning, veel passen en meten, bijna iedereen om kwalitatief een mooie kandelaar, wandrek, kruidenrek, legplankje of iets dergelijks te maken. Behalve bij 2: Henriette en Annet hebben problemen met rekenen (oei, en dat voor een juf), en daarom klopt er niets meer van de verhoudingen. Het bizarre is dat ze daar pas na verloop van tijd achter komen. Maar uiteindelijk is er wel iets ??!! klaar. Ze durven er niet mee op de foto. Iedereen is trots op zijn werk en is verbaasd, als je nog nooit een zaag, boor of schroevendraaier in je hand hebt gehouden, wat je toch met wat hulp kunt maken. Gave exemplaren hangen nu her en der in de tuinen van onze toppers. En hiermee is de aanvulling van het klussenteam van Alterno geboren. Wij staan ons mannetje. Wij zijn buurvrouw en buurvrouw, powergirls!!!!
De prijsuitreiking. Iedereen is vol spanning. Team Rode wijn wint de enige, echte, unieke, grandioze vliegensabelmepper. Altijd al willen hebben.
Laten we maar even rond gaan met Flammkuchen, want teveel eten is niet goed voor het middagprogramma. We gaan namelijk Higttea’n in Vasse. Wederom een droomlocatie. Sommigen besluiten te wandelen, langs de markt in Mander. Een heerlijke wandeling.
De hightea was geweldig. Bijzondere thee-soorten, zoals wodka met xx, jenever met…, gin met… Je snapt dat ik alleen het eerste heb onthouden, ha, ha. En daarbij natuurlijk de nodige soorten cakes, koekjes, chocolade, broodjes, sandwiches, scones, …. Wendy probeert aan het eind nog even de shark-dans te doen. De dans gaat goed; met het servies gaat het iets minder. Kletter de kletter, helaas, einde bordje. Coulant gaan ze hiermee om en met schaamrood op de wangen, kennen we weer onze plek. De sharkdans wordt de dag daarna nog menigmaal geoefend en op onze what’s app groep gedeeld.
Na de gekke, kekke spellen, de gladde hottub, de stoere boerenjongens, het warme kampvuur, de schitterende commercials, het ongelooflijk samenwerken met het klaarmaken van het eten en het timmeren en zagen, het lekkere eten, de bijzondere drankjes, de vele soorten vissen, de koffie, de prachtige, persoonlijke mok, de mobiele bak, de bananen race, de blinde vinken, de scherven van geluk en natuurlijk de prachtige fotorapportage van Patricia…. Op naar volgend jaar! Ik heb er nu al zin in. Het stokje is overgedragen aan Karin, Annemarie en Henriette. Succes dames!

 

Voor meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie