Klaver opvolger Eric Meijer

PERSBERICHT: Het bestuur van DROS-Alterno presenteert vandaag de opvolger van Eric Meijer. De huidige trainer van DROS-Alterno Dames 1, die na dit seizoen zijn heil in het buitenland gaat zoeken, wordt opgevolgd door de 27-jarige William Klaver.

Klaver, sinds drie jaar fulltime traineren de afgelopen twee jaar assistent-bondcoach bij Jeugd Oranje is momenteel trainer van VCN 2 dat uitkomt in de eerste divisie. Daarvoor trainde hij oa. Erasmus Volley en VC Nesselande en was hij vijf jaar trainer bij het RTC Rotterdam.

Met de komst van Klaver zet DROS-Alterno het beleid voort dat was ingezet na het vertrek van Ali Moghaddasian in 2018.

Voorzitter Henk Wijnsma: “ Ik ben blij dat we in korte tijd een jonge ambitieuze trainer hebben gevonden, die past bij het beleid van onze vereniging en die de ingezette lijn nu kan voortzetten.  DROS-Alterno vindt het opleiden van jeugdspelers tot één van de kerntaken behoren. Hier past een trainer die kan werken met een jong team, gebruik maakt van data en bovendien ervaringen heeft op Papendal, uitstekend bij. De combinatie van ambitie en een sterke persoonlijkheid die we aantreffen in William maakt dat hij naar de mening van het bestuur bij uitstek een rol kan spelen in de gehele dameslijn.  Daarom zal hij ook een deel van zijn tijd gaan besteden aan het opleiden van de mini-volleyballers van onze vereniging (4-12 jaar).”

De kersverse oefenmeester licht zijn komst naar DROS-Alterno als volgt toe: “Het is mooi om onderdeel te worden van deze club en ik ben dan ook zeer gedreven Dros-Alterno een stap verder te helpen in de Eredivisie. Dames 1 is een team met veel mogelijkheden, een uitgebreid trainingsprogramma en uitstekende faciliteiten. Komend seizoen wil ik ambitieuze doelen stellen en daar vervolgens hard voor gaan werken. Dros- Alterno zie ik als een hechte vereniging met een hele mooie jeugdopleiding en inmiddels prachtige prestaties in de Eredivisie. Ik kijk er zeer naar uit de club te leren kennen en ook daaraan mijn bijdrage te leveren.”

Dros-Alterno en William Klaver zijn een overeenkomst aangegaan voor in eerste instantie één seizoen met de mogelijkheid om dit bij wederzijdse tevredenheid te verlengen.

Einde persbericht

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 maart 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties