Kijkje achter de schermen

Het is zaterdag 17 december als de laatste competitiewedstrijden van de jeugd er op zitten. We hebben vier kampioenen, de een wat verrassender dan de ander.
Voor iedereen breekt een periode aan om even bij te komen en op te laden voor de tweede helft.
Ook de Nevobo heeft even tijd nodig om alles te verwerken, maar dan op 28 december is het dan eindelijk zo ver: Het schema voor de tweede helft is bekend. Nou ja bekend, in de app en op de site staat een dag maar alle wedstrijden worden gespeeld om 00.00 uur. Niet echt een logische tijd. Wat iedereen voor de schermen ook niet ziet, is dat er te veel wedstrijden op een dag zijn. (Je kijkt immers alleen naar je eigen team of het team van je zoon en/of dochter). Soms is er maar ruimte voor 2 wedstrijden, terwijl er 10 zijn ingedeeld.
Dat wordt dus weer een grote puzzel en ook dit keer vragen wij onszelf af, wanneer wordt die Alternohal toch groter en komen er meer velden? Maar helaas voor ons, dit is nog lang niet. Beiden (Jan Bijsterbosch en Esther Zinnemers, red. JM) gaan we vol goede moed aan de slag, maar al snel blijkt dat het alleen niet gaat lukken. We vieren oud en nieuw en spreken op 2 januari af om er eens goed voor te zitten.
Na drie uur flink schuiven, is ons schema rond. De teams die open club spelen (NOJK, red.)hebben geen wedstrijd op 18-2 en 18-3, de teams die daar niet voor in aanmerking komen hebben dat juist wel, we hebben zo min mogelijk zalen buiten gehuurd (je wilt toch het liefst in de Alternohal spelen) en we hebben zelfs nog een klein beetje rekening gehouden met het vervolg van de wedstrijden van dames en heren 1.
Maar dan komt het. Ons schema is rond, maar dat betekend niet dat iedereen het er zomaar mee eens is. Al snel komen de volgende mailtjes binnen; “Negen uur is wel erg vroeg, kan dat niet later?”, “In die week is er Carnaval. Zullen we het verzetten naar die week, dan hebben beide teams geen wedstrijd.”, “Het is die week vakantie, we weten nu al dat er dan geen team is.”
Gelukkig zijn er ook teams die het allemaal best vinden en blij zijn dat er gespeeld kan worden. Maar voor de anderen moet een oplossing bedacht worden, dus terug naar onze puzzel. We besteden toch zeker wel weer een uurtje of 2 aan de nieuwe breinbreker, terwijl de deadline van 6 januari nadert.
Op het moment van schrijven komen er opnieuw mailtjes binnen, een verzoek vanuit de jeugdcommissie; kan er rekening gehouden worden met… Het liefst zou ik op alle mailtjes willen reageren met “NEE!”, maar dat is ook niet aardig. Dus zit er maar één ding op, terug naar ons breinbreker die ons nu behoorlijk wat hoofdpijn bezorgt.
De deadline nadert, we zijn er bijna uit. Hopelijk heeft iedereen nog even geduld..
Ow en wie denkt dat het daarna klaar is heeft het mis. Een wedstrijd moet gespeeld worden met een scheidsrechter (wel zo fijn) en iedereen wil graag een drankje drinken in de kantine. Oftewel we gaan er maar eens goed voor zitten om het scheidsrechtersrooster en het bardienstschema rond te krijgen. Geen enkel team wil immers een wedstrijd spelen en tegelijkertijd de bardienst draaien of ergens op de bok moeten staan.
Gelukkig houd ik van puzzelen!

Esther.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 januari 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie