Kernwaarden voor de Droomsessie

Op donderdag 26 september was de aftrap van een traject dat de Alterno de komende periode gaat doorlopen om antwoorden te formuleren op vragen die bij veel verenigingen in Nederland leven zoals Wie zijn we als vereniging, wat willen we bieden als vereniging?

Op deze avond kwam de kerngroep voor het eerst bij elkaar. De kerngroep bestaat uit: Henk Kuijpers, Kathleen Mosman, Casper Mulderij, Reinald Mast, Roger Venema, André Zweverink, Esther Zinnemers, Monique Nijhof, Rob van der Dool, Joris van Hintum, Marco Zuidam, Theo Veenman, Onno van Andel en Riccardo.

In deze eerste bijeenkomst heeft de sessieleider Fons van de Logt, die namens de Rabobank dit traject bij Alterno begeleidt, de kerngroep meegenomen in de opzet van het traject. Aan de kerngroep was vervolgens de vraag om zoveel mogelijk mensen te benaderen en te vragen om aan te sluiten bij de Spiegelbijeenkomst op 02 november jl. De opkomst was Super! Ongeveer 50 leden (ereleden, spelers van H1, ouders etc.) waren er.

Na een welkomstwoord van de voorzitter Henk en een korte introductie door Fons werden de leden aan het werk gezet.

In groepjes werden een aantal vragen besproken:

  • Waar zijn we trots op?
  • Hebben we leden of klanten?
  • Wat vind je belangrijk bij onze vereniging en moeten we zeker mee doorgaan?
  • Wat zou jij anders willen zien bij  onze vereniging?

Vragen die te maken hebben met de identiteit van onze vereniging; Waar staat Alterno voor? Hoe gaat de toekomst van Alterno eruit zien?

Serieus, kritisch maar ook met humor werd aan het eind van de avond een korte presentatie door de groepjes gegeven. 

Op 07 november heeft de kerngroep alle flipovers van de groepjes bekeken en 3 kernwaarden benoemd. De kernwaarden zijn typerend voor Alterno….

Deze kernwaarden worden de komende week verder uitgewerkt en gepresenteerd op maandag 02 december a.s.

Op deze datum staat namelijk de volgende sessie, de DROOM sessie, gepland. We gaan dan aan de slag met de kernwaarden, dromen en onze visie/missie voor de Alterno maken.

Ben jij benieuwd naar de kernwaarden, wil je meedenken/dromen over de toekomst van Alterno, meld je dan aan op Bestuur@Alterno-Apeldoorn.nl

Namens het Bestuur,

Marga Tijssen

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 juli 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *