Jongens C1 Nederlands Kampioen

Het jongensteam C1 van volleybalvereniging Alterno Apeldoorn is dit seizoen kampioen geworden in de topklasse van regio oost. Hierdoor mochten zij op 28 mei in Emmeloord aantreden bij het Nederlands Gesloten Jeugdkampioenschap ( NGJK). Dit was voor het team van Alterno met 10 enthousiaste jonge jongens en hun coaches een uitdagende afsluiting van het seizoen.
Het werd een lange dag: team en supporters vertrokken om 7:50 naar Emmeloord. De eerste wedstrijd tegen Prima Donna Kaas huizen werd verloren. Gelukkig herpakte het team zich en kon het de 2e wedstrijd tegen Sliedrecht Sport winnen. Op naar de volgende! Nu nog 1 wedstrijd winnen tegen Sudosa-Desto uit Assen en de finale lonkte. Vertrouwen in elkaar, overnemen van ballen en vooral wel willen winnen leidde tot een 2:0 winst in deze wedstrijd.
Nu de jongens de finale hadden bereikt, wilden ze maar één ding : winnen. Het werd een bloedstollende maar zeer sportieve finale. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de punten gingen gelijk op. Er werd gevochten om elke bal. Helaas ging de eerste set met 24:26 naar PDK Huizen. In de 2e set werd de groei van dit jonge team pas echt goed duidelijk: niet de kopjes laten hangen , elkaar motiveren , goede aanval en een coach die het team fantastisch door de set loodste, zorgden voor een winst in deze set. Nu de beslissende 3e set!
De spanning was niet meer te houden, de meegereisde ouders stonden al op de banken aan te moedigen. Het team wilde en kwam na een 0:3 achterstand weer goed terug en wist dank het behouden van de concentratie en blijven aanvallen uiteindelijk de winst te halen !
Kampioen jeugd C wat een beloning voor een enerverende dag!

Birgit van den Doel – Henning

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 augustus 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  • Mannen (Jongens),
    Gefeliciteerd. De finalisten PDK JC1 en Alterno JC1 hebben er een fantastische finale van gemaakt, schitterende show van mooi en spannend volleybal met een afgeladen volle tribune. Jullie hebben met wederzijds respect en heel veel plezier gespeeld. Een genot om naar te kijken. Na afloop ook met zijn allen op de foto. Dat was mooi! Respect wat deze mannen hebben laten zien. Heel groots (volwassen). Hulde voor beide verenigingen en waar je met recht trots op kan zijn.
    (Marco B, vader van 1 van de finalisten van Huizen)

  • Fantastische prestatie heren