Jong en oud samen bij Generatietoernooi

Jong belegen, belegen en oud belegen: samen volleyballen geeft enorm veel plezier. We kennen allemaal het liedje: Oma’s aan de top. Nou, met recht was het vandaag zo: de oma’s stonden aan de top. Veel plezier, hard werken, veel gelachen en vandaag misschien een beetje spierpijn. Maar hoe leuk is dat: samen in 1 veld: 2 oma’s met 2 kleindochters. Dat verdient een bijzondere prijs. Speciaal voor hen de unieke Alterno Sjaal met als opdracht wanneer zij naar hun kleinkinderen gaan kijken, deze goed zichtbaar te dragen. Dat gaat vast lukken. Oma’s, leuk dat jullie meededen. Volgend jaar weer???

Drie poules dit jaar: E, D en F/G. Gezellig, al dat kleine grut dat aanwijzingen staat te geven aan papa of mama. ‘Pààààp, die bal is voor jou. Ga dan!’. Of ‘Je moet wel los roepen, anders botsen we”.  En wat werd er hard gewerkt. Zweetdruppels in het veld, rode hoofden. Hardlopers (met voldoende conditie) ervaren dat voor volleybal toch een heel ander soort conditie nodig is. Lange mannen die niet hoeven te springen om te blokkeren. Oh zo flauw voor die hardwerkende hoogspringende mini. Oef, een val, een duik, een hang in het net; de muur was toch wel heel dicht bij; oeps, tribune; ach, was jij er ook? En dan winnen. Veel gejuich, handen omhoog en toch ook dat koppie dat boos kijkt naar mama: door jou hebben we verloren lijkt dat te zeggen. Maar in het clubhuis is alles weer koek en ei, en bereiden de teams zich weer voor op de volgende ronde.

Dan de eindstand:

F/G:

 1. Lila
 2. Goud
 3. Zilver

E:

 1. Zwart
 2. Bruin
 3. Wit
 4. Roze
 5. Blauw
 6. Paars

D:

 1. Grijs
 2. Rood
 3. Oranje
 4. Groen
 5. Beige

Alle kleuren van de regenboog. Een kleine link naar het thema van deze 21e week van Alterno: Green goes Black.

Er zijn nog een aantal activiteiten te gaan:

Dinsdag de uitdaging (met natuurlijk groot scherm voor AJAX)

Woensdag: Mix-Mix-Mix toernooi

Vrijdag: Slotfeest met als thema: Black Friday. Om 19.00 uur start de mini-disco waarna het feest over zal gaan voor de grotere en oudere Alternoten.

Om de foto’s te bekijken klikt u hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *