Jeugdcommissie praat u bij

Rob van den Dool, onze voorzitter van de jeugdcommissie, praat u deze week even bij over alle ontwikkelingen binnen de jeugdcommissie. En dat er flink aan de weg wordt getimmerd door onze jeugd blijkt wel uit de lengte van dit artikel.

Vier kampioenen

Vandaag huldigen we onze jeugd-winterkampioenen: JC2, MC2 en JB1: grote klasse!! JA1 werd al eerder kampioen en is voor de kerst al gehuldigd. Leuk feitje: als JA1 opnieuw kampioen wordt in de topklasse, mogen ze meedoen aan het PD-toernooi voor een plekje in de 1e klasse van de seniorencompetitie. Lijkt me een mooie doelstelling!

NOJK

Op 5 januari waren de voorrondes van de Nederlandse Open Clubkampioenschappen. We hebben ons met de maximale 8 teams voor dit belangrijke toernooi ingeschreven: jongens en meisjes A, B, C en D (CMV). Meisjes B, C en D werden poulewinnaar en plaatsten zich direct. Jongens A, C en D hebben zich geplaatst na winst van de kruisfinales. Meisjes A en Jongens B waren automatisch geplaatst voor de volgende ronde. We zijn enorm trots dat we met 8 teams naar de halve finale gaan op 23 februari!

Meisjes CMV op het NOJK

Iedereen kan 2x trainen

Voor de kerst zijn extra trainingen aangeboden aan spelers in de breedteteams. Er waren veel liefhebbers: er hebben bijna 30 kinderen! Duidelijk dus dat we hiermee door moeten gaan. We gaan puzzelen met de data en trainers en hopen binnen een paar weken die extra training structureel te kunnen aanbieden. Voor de extra breedtetraining voor A-jongens was de animo kleiner, dus die training stopt. In plaats daarvan zullen we jongens mee laten trainen bij andere teams.

Zo kunnen bij Dros/Alterno dus alle jeugdspelers 2x per week trainen.

Talenttraining jongens / heren

Voor de kerst is de talenttraining van de herenlijn gestart. Deze training wordt gegeven door Lars Olav Massa, trainer van Heren 1. Aan de training doen jonge spelers mee uit Heren 1, 3, 5 en JA1.

Denktank jongens in seniorenteams

We hebben een denktank gestart voor een betere doorstroom van de jongens- naar de herenlijn. We willen graag dat het aantrekkelijker wordt voor jongens om bij de heren te spelen. Nog deze maand zullen we een aantal jongens van rond de 18 jaar uitnodigen om ons advies te geven.

OFO – trainers + begeleiders

Het project Ontwikkelfasegericht Opleiden (OFO) loopt als een trein. In december waren de eerste trainersbijeenkomsten; dit weekend is de derde. De groep van trainerbegeleiders heeft de taken verdeeld en staat klaar om de trainers te gaan begeleiden. Het technisch beleid is in concept klaar en wordt nu voorgelegd aan een aantal senioren- en minitrainers. Op 21 januari komt de projectgroep bij elkaar en stellen we actiepunten op vanuit de tevredenheid enquête die onder spelers, trainers en ouders is uitgezet. 

Nieuw lid

De jeugdcommissie is dus hard aan het werk om onze jeugdopleiding te optimaliseren. We zijn daarom heel blij dat we een coördinator rijker zijn geworden: Esther van Dijk is vanaf deze week samen met Stephan Draaijer coördinator van de jongensteam. Welkom Esther! Richard Pol zal coördinator blijven van JA3.

Esther van Dijk als coach van Dames 5 in 2012

We wensen alle teams een heel fijne 2e helft toe!

Rob van den Dool, voorzitter Jeugdcommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  • Leuk dat de jeugdcommissie ons op de hoogte houdt wat er speelt. Alleen jammer dat de spelers/ouders niet eerst worden geïnformeerd dat de extra trainingen voor de Jongens A niet meer door gaan

    • Rob van den Dool

      Dat was inderdaad beter geweest Herman. Ik dacht dat dat al was gebeurd. We zullen dit alsnog doen. Bedankt voor je reactie!